Web
Analytics Made Easy - StatCounter

Denna sort är tyvärr utsåld.
Morot Pariser Market

Morot Pariser Market

Produkten är utsåld.

SEK 39,00


Daucus carota L.

Den sötaste moroten av alla är denna parisiska runda Pariser Market eller Markt4. Den påminner mer om en rädisa i formen än en morot!  En krispig sommarmorot att odla på friland, stora krukor och baljor eller i pallkragar. Den tar ingen stor plats alls! 

Våra förpackningar innehåller 5000-6000 fröer.


Artikelnr. DBO 23/41

Daucus carota L.

En fantastisk sommarmorot som bara blir ca 2-4 cm i diameter och är så mjäll och med en söt smak. Detta är en väldigt tidig morot som är snabbväxande och har bra lagringsegenskaper. Den sås typiskt vår och i slutet av sommaren. Pariser maket växer på markytan och vill ha en väldränerad jord.  

Idag är det inte många som odlar denna sort yrkesmässigt så den finns på Slow Foods lista Ark of Taste på sorter som är på väg att utrotas men som måste bevaras. Läs mer om denna sort här.

Stöd mångfald och odla dessa kulinariska morötter.

I våra förpackningar finns det 5000-6000 morotsfröer.

Många av våra anrika frösorter finns med i Slow Foods Ark of Taste över bevarandesorter (sorter som är på väg att försvinna). Som denna, världens gulligaste och godaste morot, Pariser Market som kan odlas både på friland, i pallkrage och i kruka! Liksom alla gamla grönsakssorter har de inte så stort utbyte och det är inte många yrkesodlare odlar denna morot - morötterna blir bara mellan 2-4 cm i diameter. Det finns inte heller många marknadsbönder (unga "nya" bönder som odlar och säljer på lokala grönsaksmarknader) som odlar den. I Frankrike finns Laurent Berrurier, som enligt Slow Food odlar ca 500 knippen per år (ca 450 kilo).Läs mer om denna parisiska sort här nedan. På bilden från våra odling, Pariser Market odlade i pallkrage. Var med och bevara vår biologiska mångfald.

På bilden från mina odlingar. Pariser Market odlade i pallkrage.

Klicka här för att läsa mer om dessa på Slow Foods hemsida.

 

 

 

 

 

Produktens taggar

Det finns inga taggar i registret.

Mina taggar

Kunder som har köpt denna produkt har också köpt