Web
Analytics Made Easy - StatCounter

Slutsåld
Körvel (Cerfoglio)

Körvel (Cerfoglio)

Produkten är utsåld.

SEK 39,00

Körvel är en av de mest attraktiva och delikata kryddväxterna och en viktig ingrediens i franska kryddblandningen aux fine herbs. Körvelsmaken påminner lite om anis och passar utmärkt till ägg, fisk och kyckling. Körvel ska tillsättas i slutet av tillagningen för bästa smak. Körvel skall ätas färsk direkt från plantan och är därför ett måste i varje kryddträdgård.

Körvelplantan blir ca 50 cm hög med stora vita blomställningar. Så direkt på växtplatsen (sådjup 1 cm) eller förgro inomhus och utplantera (20x20 cm) sent på våren eller början på sommaren.

Artikelnr. DBA 36/1

Anthrisus cerefolium

Körvel är en riktig sommarört. Smaken påminner om blandning av anisfrö och persilja och används i allmänhet tillsammans med olika sommargrönsaker som ärtor, bondbönor och fagiolini (späda gröna bönor). Körvelsoppa i sig är en sommardelikatess men körvel med sin aromatiska anissmak förhöjer också smaken på andra somriga grönsakssoppor. Körvel ska liksom persilja alltid tillsättas i slutet av tillagningen - annars förlorar den sin smak. 

Körvel är en av de mest attraktiva och delikata kryddväxterna och en viktig ingrediens i franska kryddblandningen aux fine herbs och ravigote-såser

Körvelsmaken påminner lite om anis och passar utmärkt till ägg, fisk och kyckling. Körvel ska tillsättas i slutet av tillagningen för bästa smak. Körvel skall ätas färsk direkt från plantan och är därför ett måste i varje kryddträdgård.

Körvelplantan blir ca 50 cm hög med stora vita blomställningar. Så direkt på växtplatsen (sådjup 1 cm) eller förgro inomhus och utplantera (20x20 cm) sent på våren eller början på sommaren.

Lättodlad och kan även sås inomhus i kruka.

Så maj-oktober.

Körvel är lättodlad och en perfekt kryddväxt för sommarens körvelsoppa, sallader, fiskrätter och potatisrätter. Här i vår egen köksträdgård.

Körvel används ofta i ex. Frankrike i olika mixsallader som en somrig och "ettrig" smakbrytning. Här är ex. vår Nice-mixsallat (se ekologiska fröer) där just körvel finns med.

 

I den klassiska franska kryddmixen fines herbes ingår körvel, fransk dragon, persilja och gräslök.


 


 

Kunder som har köpt denna produkt har också köpt