Foeniculum vulgare Miller
Fänkål från regionen Lombardiet i norra Italien. Detta är en av de största fänkål vi vet och den har runda mycket vita bladfästen. Den är mycket tidigare än andra sorter enligt våra erfarenheter.
Säsongskalendrar från Italien visar att fänkål är i säsong från oktober till maj.
För att undvika att plantorna går i blom innan knölen utvecklas sker sådden i mitten av juli. Vär en varm och solig odlingsplats.
Jorden lös och väldränerad.
Från sådd till skörd tar det ca 80-100 dagar.
Tips
Kupa med jord ett par veckor innan skörd för att bleka knölen för en krispigare konsistens.
Fänkål generellt sås och odlas bäst from högsommar och in mot hösten.
Kom ihåg att skörda små späda knölar också för de är mycket mjällare och sötare än när de är fullvuxna!
I vår generösa förpackning finns det hela 7 gram fröer!
I boken Från Italien till din köksträdgård finns allt att läsa om sådd och skörd.