Web
Analytics Made Easy - StatCounter

Denna sort är tyvärr utsåld.
Agretti - Roscano (Salsola Soda)

Agretti - Roscano (Salsola Soda)

Produkten är utsåld.

SEK 49,00


Agretti brukar även kallas Salsola Soda, Roscano eller Barba di Frate (munkskägg). Smaken och doften påminner om spenat och sparris och det sprider sig en fantastisk doft i köket vid tillagning. Agretti serveras antingen rå i sallader eller kokt och lite lättstekt i italiensk olivolja. På menyer i Italien hittar man Agretti som antipasti eller som en sidorätt. Agrettifröer är mycket känsliga och kan vara svåra att hitta men har man väl fått tag på dem är det mycket enkelt att själv odla Agretti.


Artikelnr. GLBZ 1/10

 

 

 

 

Familj: CHENOPODIACAE

Agretti brukar även kallas Salsola Soda, Roscano eller Barba di Frate (munkskägg). Smaken och doften påminner om spenat och sparris och det sprider sig en fantastisk doft i köket vid tillagning.

Agretti serveras antingen rå i sallader eller kokt och lite lättstekt i italiensk olivolja. På menyer i Italien hittar man Agretti som antipasti eller som en sidorätt. Agrettifröer är mycket känsliga och kan vara svåra att hitta men har man väl fått tag på dem är det mycket enkelt att själv odla Agretti.

Agretti är en populär grönsak i Italien som används huvudsakligen i Rom och Umbrien. Finns på de finaste italienska restauranger men är mycket ovanlig här i Skandinavien. Om man inte odlar den själv!

Även kallad Roscano eller Barba di Frate (Salsola Soda). Så på våren när risken för frost är över. Skörda och stek i olivolja med vitlök som sidorätt.

Ca 100-150 fröer

Agretti har en smak som påminner om spenat, sparris och havsvatten! Liknar gräslök men är lite plattare. Mycket gastronomisk och nästan omöjlig att få tag på på våra breddgrader.

Köp Agrettifröer nu! De brukar ta slut snabbt.

Agrettifröer är extremt känsliga och har en kort livslängd. Täck fröerna med 1 cm jord med cirka 7-10 cm mellan varje frö. Gallra till cirka 16-20 cm mellan varje planta när de har grott. Det tar 7-10 dagar för ett frö att gro och det tar ungefär 50 dagar tills de har blivit en liten buske. Du kan börja att skörda när de är ca 20 cm höga. Skär av det gröna på plantan så kommer den igen.

 

 

Produktens taggar

Det finns inga taggar i registret.

Mina taggar

Kunder som har köpt denna produkt har också köpt