Fänkål di Sarno - STORPACK

Fänkål di Sarno - STORPACK

SEK 39,00


Artikelnr. SEMI166M
st

Foeniculum vulgare azoricum

Frönyhet 2024! Fänkål från soliga matregionen Kampanien i södra Italien. Denna fänkål odlas traditionell i Agro Sarnese Nocerino i Salerno provinsen som vi känner igen för sina fantastiska tomatodlingar med San Marzano tomater. Di Sarno har fått sitt namn just efter odlingsprovinsen. 

Mellanstor, kompakt fänkål som smakar fantastiskt!

Såperiod: mellan 10 och 20 juli och skörd från November. Fänkål är en typisk höst och vintergrönsak.

ODLINGSTIPS

Säsongskalendrar från Italien visar att fänkål är i säsong från oktober till maj. För att undvika att plantorna går i blom innan knölen utvecklas sker sådden i mitten av juli. Välj en varm och solig odlingsplats ,ed djup, lite lös och väldränerad jord. Det går att förkultivera fänkål med de är känsliga för omplantering så det gäller att vara försiktig så att rötterna inte skadas.

Plantorna ska vattnas regelbundet ett par gånger i veckan om det är torrt och varmt och så snart plantorna börjar utveckla bladfäste är det viktigt att se till att plantorna inte torkar ut. Fänkål trivs bäst i ca 25 graders värme. Ju lägre temperatur, desto mindre knöl. Från sådd till skörd ca 80-100 dagar, beroende på sort. Kupa med jord ett par veckor innan skörd för att bleka knölen för krispigare konsistens och sötare smak.

 


Kunder som har köpt denna produkt har också köpt