Chili Sucette de Provence

Chili Sucette de Provence

SEK 39,00


Artikelnr. GGFDSM1664A
st

Capsicum annuum

Het, het chili från soliga och underbara Provence. 

Sucette de Provence är en sort som kommer just från Provence i södra Frankrike. Plantan producerar små, avlånga heta frukter, 7/10 på Scoville-skalan.

Piment Sucette de Provence är en unik och aromatisk paprika som kommer från Provence-regionen i Frankrike. Den har en söt och fruktig smak med en mild hetta som ger en extra dimension till dina maträtter. Dess vackra röda färg och krispiga konsistens gör den till en perfekt ingrediens i olika rätter.

Provence-regionen är känd för sin rika matkultur och användningen av färska och lokala råvaror. Piment Sucette de Provence är inget undantag och används ofta i traditionella provensalska rätter som ratatouille, bouillabaisse och tapenade. Dess unika smak och arom gör den till en favorit bland både professionella kockar och hemmakockar.

Allt du behöver veta om piment sucette de provence

Piment sucette de provence är en unik piment som har fått mycket uppmärksamhet på senare tid. Dess rika smak och distinkta egenskaper har gjort den till en populär ingrediens i matregionen Provence.  Varför är just denna Provence chili så speciell, olika sätt att kombinera den med andra maträtter och några fantastiska recept som utnyttjar dess unika smaker.

På vilket sätt är piment sucette de provence unik?

Piment sucette de provence är inte bara en vanlig chili. Den skiljer sig från andra sorter på flera sätt. För det första har den en intensiv smakprofil som är både söt och kryddig. Denna kombination av smaker ger den en unik karaktär. Utöver sin smak är piment sucette de provence också känd för sitt vackra utseende. Dess röda färg och charmiga form gör den till ett attraktivt inslag i rätterna. Den används ofta för att ge en visuell touch till olika maträtter, och lockar både ögonen och smaklökarna.

En annan faktor som gör piment sucette de provence unik är dess ovanliga sötma. Trots att det är en chili, har den en mildhet som gör den lämplig även för dem som inte är vana vid stark mat. Detta gör den till ett utmärkt val för att introducera nya smaker till din matlagning.

Piment sucette de provence är också känd för sin historia och ursprung. Den här sorten av chili kommer från regionen Provence i Frankrike, där den har odlats i århundraden. Dess traditionella odlingstekniker och förädlingsmetoder har förts vidare från generation till generation, vilket har bidragit till dess unika egenskaper.

En intressant fakta om piment sucette de provence är att den har använts i traditionell medicin i Provence i århundraden. Den sägs ha olika hälsofördelar, inklusive att lindra smärta och inflammation. Den har länge varit använd i olika provencalska huskurer

Utöver sina kulinariska och medicinska användningar har piment sucette de provence också en symbolisk betydelse i Provence. Den representerar styrka, passion och kärlek till matlagning. Dess närvaro i köket anses ge lycka och framgång till dem som använder den i sina rätter.

Sucette de provence i la cusisine

Piment sucette de provence kan användas på många olika sätt i matlagning. Dess mångsidighet gör det möjligt att kombinera den med olika ingredienser och skapa spännande smakkombinationer. Här är några idéer på hur du kan använda den i ditt kök:

  1. I soppor och grytor: Tillsätt några skivor av piment sucette de provence i din favoritsoppa eller gryta för att ge den en extra kick. Den kommer att lägga till en härlig smakdimension och ge en mild hetta.
  2. I marinader och såser: Piment sucette de provence är perfekt för att ge smak åt marinader och såser. Kombinera den med olivolja, citronsaft och dina favoritkryddor för att skapa en läcker dressing eller marinad.
  3. I sallader: Om du vill ha lite hetta i din sallad kan du tillsätta några skivor av piment sucette de provence. Kombinera den med frukt, ost eller grönsaker för en spännande smakkombination.

Genom att experimentera med olika kombinationer kommer du att upptäcka nya och spännande sätt att använda piment sucette de provence i din matlagning.

Piment sucette de provence är en unik sort av chili som kommer från regionen Provence i Frankrike. Dess namn "sucette" betyder "lollipop" på franska och syftar på dess form som liknar en liten lollipop. Chilin är känd för sin milda hetta och fruktiga smak, vilket gör den till en populär ingrediens i många maträtter.

En intressant fakta om piment sucette de provence är att den odlas på små familjejordbruk i Provence. Dessa jordbruk har en lång tradition av odling och tar stor stolthet i att producera högkvalitativa och smakrika produkter. Genom att odla och använda piment sucette de provence stödjer du inte bara lokala jordbrukare, utan får också njuta av en autentisk smak från Provence.

En annan spännande användning av piment sucette de provence är i choklad. Ja, du hörde rätt! I Provence är det vanligt att använda denna chili i chokladpraliner och andra sötsaker. Kombinationen av den milda hettan från chilin och den söta smaken av choklad skapar en intressant kontrast som många uppskattar.

Om du är intresserad av att odla din egen piment sucette de provence kan du göra det i en kruka eller i trädgården. Chilin trivs bäst i varma och soliga klimat, så se till att ge den tillräckligt med sol och vatten. Du kan skörda chilin när den har mognat och använda den direkt i dina maträtter.

De bästa recepten med piment sucette de provence

Här är några av våra favoriter med sucette de provence

  • Piment sucette de provence pastasås: Stek hackad lök, vitlök och skivad piment sucette de provence i olivolja. Tillsätt sedan krossade tomater och låt såsen puttra i några minuter. Servera över din favoritpasta och toppa med färsk basilika 
  • Piment sucette de provence salsa: Hacka piment sucette de provence, tomat, lök, koriander och limejuice. Blanda allt och servera som en härlig salsa till dina favorit tortillachips. 

Med dessa recept kan du verkligen njuta av smakerna av piment sucette de provence och imponera på dina gäster med spännande rätter.

En annan populär användning av piment sucette de provence är i marinader och rubs för kött och fisk. Dess smak kompletterar perfekt den naturliga smaken av kött och ger en härlig kryddighet till rätten. Du kan också använda den som en smaksättare i soppor, grytor och såser för att ge en extra kick till dina favoriträtter.

Om du vill experimentera med piment sucette de provence kan du också prova att torka den och använda den som en krydda. Torkade piment sucette de provence kan mals till pulver och användas i olika kryddblandningar och rubs. Dess intensiva smak och doft kommer att förhöja smaken av dina maträtter och ge dem en provensalsk touch.

Så nästa gång du är ute efter en spännande och unik smakupplevelse, varför inte prova piment sucette de provence? Dess unika smaker och mångsidighet kommer att imponera på dina smaklökar och göra dina maträtter till något alldeles extra.

Unika smaker som piment sucette de provence erbjuder

Piment sucette de provence är verkligen en unik chili-sort som erbjuder en fantastisk smakupplevelse. Dess söta och kryddiga toner, i kombination med sin mildhet och vackra utseende, gör den till ett ovärderligt tillskott i matlagning.

Genom att experimentera med piment sucette de provence kommer du att kunna skapa nya och spännande rätter som kommer att imponera på din familj och vänner. Ge denna speciella chili-sort en chans och upptäck de unika smaker den har att erbjuda!

Piment sucette de provence är inte bara en chili med fantastisk smak, den har också en intressant historia. Ursprungligen kommer den från regionen Provence i Frankrike, där den har odlats i århundraden. Dess namn, "sucette", betyder "godis" på franska och det är verkligen en passande beskrivning för denna chili-sort.

Den unika smaken av piment sucette de provence gör den till en perfekt ingrediens i olika maträtter. Dess söta toner kompletterar perfekt smaken av rätter som kräver en mild hetta, som till exempel sallader, soppor och grytor. Dess kryddiga toner ger också en extra dimension till rätter som behöver lite extra kick, som tacos, curryrätter och marinader.

En annan intressant egenskap hos piment sucette de provence är dess vackra utseende. Denna chili-sort har en rund och platt form, med en glänsande yta och en vacker röd färg. Dess utseende gör den till en visuell aptitretare och kan användas som dekoration i olika maträtter.

Om du är en äventyrlig matlagare som älskar att experimentera i köket, är piment sucette de provence definitivt något för dig. Dess unika smaker och vackra utseende kommer att ge dina rätter en extra touch av elegans och spänning. Ge den en chans och låt dig inspireras av den fantastiska världen av piment sucette de provence!

Frukterna blir ca 10 cm och blir röda när de mognar.  

Förkultivering tidigt på året. 

Sådjup: 1 cm.


Kunder som har köpt denna produkt har också köpt