FRÖSLÄPP 2024

Nytt år – Nya fröer!

Varje år har vi ett nytt tema! Här kommer några exempel.

2021 introducerade vi ordet “Frösläpp” när vi släppte “Innan Brexit”- sortimentet med sötaste fröpåsarna från Pennards Plants. Idag går det inte att köpa engelska fröer längre och många av frösorterna som tidigare fanns på EU-listan över sorter man får sälja ramlade ut i och med Brexit. Det är verkligen synd!

 

Odla för framtiden var temat det året vi introducerade ekologiska och biodynamiska fröer från en schweizisk fröfirma. Schweiz är inte med i EU men har ett specialavtal med EU när det gäller handel med fröer.

Spanien var temat från 2020 då vi introducerade fröer till ex. Spaniens berömda hängande tomater (som absolut inte får benämnas piennolotomater då denna term är förbehållen Napolis tomatkultur). Artikel om Spaniens hängande tomater – tomate de colgar – finns att läsa i Natur & Trädgård nr. 4, 2020.

2022 var Slovenien "European Region of Gastronomy" och det året introducerade vi ett unikt frösortiment härifrån.

2023 UTOMHUSODLING. Vi presenterade ett nytt ekologiskt frösortiment med tomater, melon, aubergine, paprika etc. som passar att odla utomhus. 

2024 -  FRÖSLÄPP MITTEN AV DECEMBER - vi har börjat lägga in lite sorter som redan är klara.

 

preload spinner

Årets FRÖSLÄPP från GOURMETGARAGE FRÖER. VI presenterar våra “så nytt” fröer i december. Kolla in alla våra FRÖNYHETER här!