Slut i lager
Chili Piment de Bresse

Chili Piment de Bresse

SEK 39,00


Capsicum annuum

Bresse i östra Frankrike är inte bara känd för sina lyckliga kycklingar och sin blåmögelost "Bleu de Bresse" utan även för denna piment. Piment de Bresse är en mellanstark chili med en fantastiskt smak och doft av söt paprika. Quentin berattar att den brukade avnjutas med en stark ost som grillades på bröd i ugnen.  Den odlades mycket i regionen tidigare men när billigare kryddor kunde handlas försvann denna sort. Endast den äldre generationen kom ihåg denna chili från barndomens "potager" undeer 1940-50-talet. Fröerna sparade av de äldre odlare och de odlade sorten varje år eftersom de alltid hade odlat den. Tack vare ett litet lokal museum i Bresse med specialitet i gamla kulturväxter har denna sort sparats för eftervärlden. Idag är det Quentin och några andra odlare som arbetar med att Piment de Bresse ska odlas mer både lokalt och nationellt. Och vi har såklart sorten i vårt "Odla-la!" sortiment 

Piment de la Bresse är en krydda som ger en distinkt och fyllig smak till dina måltider. Med sin utsökta kvalitet och komplexa smaksättning är den en expertfavorit.

Upptäck den utsökta smaken av Piment de la Bresse, en unik pepparvariant som tillför en explosion av smak till dina kulinariska skapelser!

Den unika smaken av Piment de la Bresse. Läs mer om Quentin Bozonnet och hans odling av Piment de la Bresse genom att klicka HÄR

 

 

Piment de la Bresse är en krydda som har en unik och ojämförlig smak. Dess ursprung ligger i den pittoreska regionen Bresse, en riktig kulinarisk skatt i Frankrike. Den här artikeln fördjupar sig i den fängslande historien, odlingsprocessen, smakprofilen och rollen för Piment de la Bresse i det franska köket.

Kallas även Poivre rouge de la Bresse. En mycket gammal och lokal och tidigare bortglömd sort med ursrpung i Ain i Frankrike. 

Piment De La Bresse är mildare än den mer kända Espelette och har en 4 på Scoville-skalan. Frukterna blir små och lite knubbiga och ca 5 cm långa och brukar hängas upp på ett snöre för att torkas och mortlas senare till pulver som används i alla möjliga kulinariska sammanhang, Den avnjuts även färsk, i kryddig olja, pasta, olika röror och såser. 

Capsicum annuum de la Bresse.  Mellanstark peppar med kryddig aromatisk smak. Används i olika röror, såser. Den kryddar kall mat och varma grytor. 

Plantorna blir endast ca 50 cm höga och passar därför utmärkt i kruka. Den tål även lite kyla.

Varje förpackning innehåller 10 st ekologiska fröer. 

Såperiod: februari - april.

Förkultivering och omplantering.

Varm och solig växtplats.


Kunder som har köpt denna produkt har också köpt