Web
Analytics Made Easy - StatCounter

Tomat Peardrops (Vesuvio/piennolo giallo)

Tomat Peardrops (Vesuvio/piennolo giallo)

SEK 39,00


Introducerat av oss redan 2016 och den har nu blivit en av våra storsäljare! Det är en fantastisk tomat med lång hållbarhet och godaste fruktigaste smaken!

Gula piennolo-tomater (pomodorini giallo) har blivit otroligt populära i Italien de senaste åren och börjar nu ta även ta över de röda sorterna. De odlas även de längs Vesuvious sluttningar och i boken Från Italien till din köksträdgård kan du läsa om en av odlarna som specialiserad sig på gula piennolotomater.

Vesuvio giallo är en högväxande sort som ska ha bra stöd. Sidoskotten ska tas bort (tjuvas).

Varje förpackning innehåller ca 15 fröer.

De odlas även de längs Vesuvious sluttningar och i boken Från Italien till din köksträdgård av Anna Åkerman kan du läsa om en av odlarna som specialiserad sig på gula piennolotomater.

 


Artikelnr. GG321
st

Lycopersicon esculentum Mill.

Var först med det senaste att odla med fröer från Gourmetgarage - Gula piennolotomater

Tomat Vesuvio giallo introducerades av Gourmetgarage för 4 år sedan, år 2016, och den har den blivit en av våra storsäljare.

Gula piennolotomater har blivit otroligt populära i Italien de senaste åren och tar nu över de röda sorterna.

Tomat Vesuvio giallo är en fantastisk tomat, oerhört produktiv med de mest smakrika aromatiska tomaterna.

Tomat Vesuvio giallo är inte så hållbar som de röda sorterna så passa på att frossa i färska tomater också!

Vesuvio giallo är en högväxande sort som ska ha bra stöd. Sidoskotten ska tas bort (tjuvas).

Varje förpackning innehåller ca 15 fröer.


Den godaste tomat vi odlat! Gul piennolo-tomat – Frönyhet 2016. Kampaniens gula piennolo-tomater.
Gula piennolo-tomater har blivit otroligt populära i Italien de senaste åren och tar nu över de röda sorterna. Gula tomater är supergott i olika fiskrätter och passar bättre till fisk än röda tomater. Gula tomater är också fantastiskt i sallader och en smakrik och vacker sallad får man genom att blanda gul och röd.

Gula tomater är supergott i olika fiskrätter och passar bättre till fisk än röda tomater. Gula tomater är också fantastiskt i sallader och en smakrik och vacker sallad får man genom att blanda gula och röda tomater med lite lök, ringla över olivolja och strö över lite flingsalt.

Gula piennolotomater och grön Friggitelli peperone är också en kombination som är fantastisk och du kan göra goda såser och röror genom att blanda dessa typiska sorter från Kampanien och Vesuvius-området.

 

Odlingsanvisningar och tips

Det finns två olika typer av tomater; indeterminate (obestämda eller högväxande) och determinate (bestämda eller busktomater). Determinate är sorter där höjd och antal tomater per planta är genetiskt programmerade. De har ett buskigt växsätt och sidoskotten behöver inte tas bort. Typiska sorter under denna grupp är körsbärstomater och datterotomater men även mindre plommontomater som Roma.

Obestämda eller högväxande tomater växer konstant och deras frukter mognar över en lång period. De behöver stöd redan som småplantor. Att ta bort sidoskotten (tjuva) som växer mellan stammen och bladen är viktigt. Om det kommer skott upp från botten av plantan ska dessa också avlägsnas. Det är de större tomatsorterna som är obestämda och i denna grupp finns Costoluto, San Marzano, Cuore di Bue.

Såperiod: Februari-maj

Sådjup: 0,5-1 cm

Omplantering: När 3-4 riktiga tomatblad har utvecklas. Tomatplantorna ska ha stor plats och därför ska man använda så stora krukor som möjligt. Plantorna ska omplanteras så pass djupt att bara de första sticker upp. Sker odling direkt på friland ska det vara stort avstånd (20-30 cm) mellan varje planta.

Växtplats: Växthus eller trädgårdens eller balkongens soligaste och varmaste plats.

Skötsel: Vattningen ska alltid ske direkt i krukan, aldrig uppifrån över plantan. Ta bort de nedersta bladen på plantan. Det är vanligtvis dessa som först kan bli sjuka.

Samplantering: Tagetes med sina gula blommor har en positiv inverkan på tomatplantor. Gräslök planterad intill tomatplantor hjälper mot bladlöss. Basilika planterade bredvid tomater gör att tomaterna smakar ännu bättre. Dill, persilja, mynta, sallad och gurka är andra bra växter att samplantera med tomater.


Ladda ner och skriv ut
odlingsanvisning.

 

Produktens taggar

Det finns inga taggar i registret.

Mina taggar

Kunder som har köpt denna produkt har också köpt