Web
Analytics Made Easy - StatCounter

Det nya decenniet blir ett radicchio-decennium

Skapad den under Odlingstips, Frötrender

Det nya decenniet blir ett radicchio-decennium

Nytt år och nytt decennium

Förra decenniet lärde vi oss att älska kål i alla dess former och ex. svartkålen från Toscana finns nu i nästan varenda köksträdgård och grönsaksdisk. En kål som jag innan jag började arbeta med italienska grönsaker aldrig hört talas om tidigare.

 

Vi började odla hållbara tomatsorter

Vi lärde oss av italienarna och odlade hållbara tomatsorter och hängde upp i tak och fönster och våra sorter Ponderosa och Vesuvio giallo (som nu heter Peardrops) blev symboler för hållbar livsstil och självhushållning.

Radicchio- och cicoria catalogna

I detta nya decennium tror jag att vi mer och mer kommer att odla Italiens vintergrönsaker som de olika radicchio- och cicoria catalogna sorterna.

Jag ser redan nu en tendens bland unga marknadsbönder i USA som är långt före oss och som odlar till restauranger året runt. Jag ser fantastiska bilder av nyskördade olika raddichiosorter från odlare i USA i mitt instagramflöde just nu och det nya decenniet tror jag blir vintergrönsakernas årtionde.

Italien? Nej, Köpenhamn

Här i Köpenhamn ser grönsaksmarknaden på Torvehallerne ut som vilken italiensk marknad som helst där man köpa italiensk puntarelle, Castelfranco och Treviso tardiva radicchio.

Detta nya decennium tror jag blir ett radicchio-decennium. I år är en av våra nyheter radicchio Isontina som även är känd som rosen från Gorizia och den kommer in på lager här i januari


Ingen kommentar / Inga kommentarer
Skriv din kommentar