Vegetariska recept med Cubanelle
Stekt Cubanelle med vitlök & citron – “Peperonata Light”
En rätt som smakar sommar och går att äta direkt ur stekpannan.
Du behöver:
Cubanelle, olivolja, 1 vitlöksklyfta, citronskal, havssalt, basilika.
Gör så här:
Skär paprikorna i långa strimlor och stek dem mjuka i olivolja tills de börjar karamelliseras. Tillsätt vitlök, salt och riven citronskal. Servera med basilika.
Tips! En nypa socker lyfter sötman ytterligare.
Cubanelle-fyllda paprikor med ris & örter
Lätt, mättande och perfekt som vegetarisk huvudrätt.
Fyllning:
Kokt ris, finhackad lök, tomat, persilja, mynta, citron, olivolja.
Fyll de halva paprikorna, baka i ugnen 25 minuter.
Vill du göra dem lyxigare? Toppa med citronzest och en sked labneh.
Grillade Cubanelle-spett med zucchini & halloumi
Somrig grillrätt där Cubanellens sötma gifter sig perfekt med osten.
Skär allt i bitar, trä på spett, grilla och ringla över citronolja.
Perfekt till picknick, brunch à la brocante eller som tapas.
Karibisk vegetarisk sofrito-bas
Grunden till värmande grytor och mustiga bönrätter.
Finhacka Cubanelle, lök, vitlök, selleri och tomat. Stek långsamt i olja tills allt blivit mjukt och aromatiskt.
Blanda ner i bönor, linser eller vegetariska gryträtter.