Web
Analytics Made Easy - StatCounter

Rea
Zucchini Alberello di Sarzana

Zucchini Alberello di Sarzana

SEK 29,25 SEK 39,00


 

 

 

 

 

 

 

''Litet träd från Sarzana'' Den krämigaste och godaste zucchinisorten som finns. Det lilla trädet från Sarzana - en av Liguriens berömda sorter. Alberello di Sarzana är mycket produktiv sort och du kan skörda de allra krämigaste och godaste zucchini. Alberello di Sarzana plantan är robust och kraftig och den blir ca 60 cm hög. Detta gör att den passar i en mindre köksträdgård. Frukterna får en underbar ljusgrön färg med vitgula strimmor. Denna sort passar speciellt bra till att panera, steka eller fritera och sorten producerar massor av zucchiniblommor att fritera eller använda i pasta och risotto.


Artikelnr. SEMI
st

Alberello di Sarzana är mycket produktiv sort och du kan skörda de allra krämigaste och godaste zucchini.

 

Det lilla trädet från Sarzana - en av Liguriens berömda sorter. Alberello di Sarzana är mycket produktiv sort och du kan skörda de allra krämigaste och godaste zucchini. Alberello di Sarzana plantan är robust och kraftig och den blir ca 60 cm hög. Detta gör att den passar i en mindre köksträdgård. Frukterna får en underbar ljusgrön färg med vitgula strimmor. Denna sort passar speciellt bra till att panera, steka eller fritera och sorten producerar massor av zucchiniblommor att fritera eller använda i pasta och risotto.

 

Alberello di Sarzana plantan är robust och kraftig och den blir ca 60 cm hög. Detta gör att den passar i en mindre köksträdgård. Frukterna får en underbar ljusgrön färg med vitgula strimmor. Denna sort passar speciellt bra till att panera, steka eller fritera och sorten producerar massor av zucchiniblommor att fritera eller använda i pasta och risotto.

Här ser man tydligt varför den heter "lilla trädet".

 


 

 

Det lilla trädet från Sarzana får ljusgröna frukter och har en delikat, krämig smak. Nyskördad zucchini lätt stekt i olivolja med lite färsk timjan på smakar underbart i en härlig sommarsallad. En sort som vi verkligen rekommenderar.


Sarzana-zucchinin påminner om Genovese zucchinin med sin ljusgröna färg och lite koniska frukter.

Ca. 40 fröer per förpackning.

Såperiod: från maj när det har blivit varmt fram till juli.


Odla zucchini

Zucchini ska ha en ganska lös väldränerad jord. Så direkt på friland ett par veckor efter sista frostdatum, när jorden är tillräckligt uppvärmd.

Sådjupet ska vara ca 2-2,5 cm. Fröet ska placeras rakt upp/vertikalt, annars finns risk att fröet ruttnar innan det har grott. Du kan med fördel förkultivera inomhus för att få en tidigare skörd, och då ska du vara väldigt försiktig så att rötterna inte skadas vid omplanteringen på friland. Det tar ca 50 dagar tills du kan skörda. Plantera ytterligare zucchini ca fem veckor efter den första planteringen, så förlänger du odlingssäsongen.

Zucchiniplantor blir mycket robusta och kraftiga och den behöver stor plats men i gengäld får du grönsaksplantor som producerar massor av god och nyttig zucchini och massor av speciella sorter du inte hittar i vanliga butiker.

Förkultivering

Förkultivering inomhus från mars till slutet av maj. Fyll en liten kruka med bra såjord, så fröet vertikalt ca. 2-2,5 cm djupt och platta till jorden försiktigt. Låt stå i ett soligt fönster.

När plantorna har blivit lite större planteras de små plantorna om i större krukor. Utplantering i slutet på maj, början av juni. Var försiktig så att rötterna inte skadas.

Direktsådd

Zucchinifröer kan också sås direkt på friland i slutet av maj till juni. Odlingsplatsen ska vara så solig som möjligt och jorden redan förberedd med kompost etc. Så 2 fröer vertikalt 2-2,5 cm djupt och när fröerna har grott ta bort den svagaste plantan.

Skötsel av dina zucchiniplantor

Vatten är viktigt så se till att plantorna inte torkar ut under varma sommarmånaderna, näring tillsätts så snart frukterna börjar mogna.

När det gäller zucchini måste man skörda kontinuerligt för att plantan ska förbli produktiv. En planta producerar många zucchini så skörda ett par gånger i veckan.

I grönsaksdiskarna i Sverige är zucchini stora och inte alls så späda och gastronomiska som ex. på en grönsaksmarknad i Italien. Nu har du möjlighet att njuta av riktigt späda zucchini så skörda när de är 10-15 cm långa!

Använd en vass kniv eller trädgårdssax när du skördar så att inte plantan skadas.


Produktens taggar

Det finns inga taggar i registret.

Mina taggar

Kunder som har köpt denna produkt har också köpt