Web
Analytics Made Easy - StatCounter

Rea
Zucchini Tondo di Nizza

Zucchini Tondo di Nizza

SEK 29,25 SEK 39,00


Säger man typiska italienska grönsaker är denna runda ljusgröna zucchini något av det första man tänker på. Fast den heter Nizza (Nice)!

Fantastisk zucchini som ska skördas när de inte är större än en tennisboll. Skiva, fyll eller gratinera.

Massor av fröer i våra förpackningar!

Italiensk kultursort.


Artikelnr. VXO 146/18
st

Cucurbita pepo L.

 

Säger man typiska italienska grönsaker är denna runda ljusgröna zucchini något av det första man tänker på. Fast den heter Nizza (Nice)!

Fantastisk zucchini som ska skördas när de inte är större än en tennisboll. Skiva, fyll eller gratinera.

Ca 50-70 fröer

Italiensk kultursort.

 

Odla zucchini

Zucchini ska ha en ganska lös väldränerad jord. Så direkt på friland ett par veckor efter sista frostdatum, när jorden är tillräckligt uppvärmd.

Sådjupet ska vara ca 2-2,5 cm. Fröet ska placeras rakt upp/vertikalt, annars finns risk att fröet ruttnar innan det har grott. Du kan med fördel förkultivera inomhus för att få en tidigare skörd, och då ska du vara väldigt försiktig så att rötterna inte skadas vid omplanteringen på friland. Det tar ca 50 dagar tills du kan skörda. Plantera ytterligare zucchini ca fem veckor efter den första planteringen, så förlänger du odlingssäsongen.

Zucchiniplantor blir mycket robusta och kraftiga och den behöver stor plats men i gengäld får du grönsaksplantor som producerar massor av god och nyttig zucchini och massor av speciella sorter du inte hittar i vanliga butiker.

Förkultivering

Förkultivering inomhus från mars till slutet av maj. Fyll en liten kruka med bra såjord, så fröet vertikalt ca. 2-2,5 cm djupt och platta till jorden försiktigt. Låt stå i ett soligt fönster.

När plantorna har blivit lite större planteras de små plantorna om i större krukor. Utplantering i slutet på maj, början av juni. Var försiktig så att rötterna inte skadas.

Direktsådd

Zucchinifröer kan också sås direkt på friland i slutet av maj till juni. Odlingsplatsen ska vara så solig som möjligt och jorden redan förberedd med kompost etc. Så 2 fröer vertikalt 2-2,5 cm djupt och när fröerna har grott ta bort den svagaste plantan.

Skötsel av dina zucchiniplantor

Vatten är viktigt så se till att plantorna inte torkar ut under varma sommarmånaderna, näring tillsätts så snart frukterna börjar mogna.

När det gäller zucchini måste man skörda kontinuerligt för att plantan ska förbli produktiv. En planta producerar många zucchini så skörda ett par gånger i veckan.

I grönsaksdiskarna i Sverige är zucchini stora och inte alls så späda och gastronomiska som ex. på en grönsaksmarknad i Italien. Nu har du möjlighet att njuta av riktigt späda zucchini så skörda när de är 10-15 cm långa!

Använd en vass kniv eller trädgårdssax när du skördar så att inte plantan skadas.

 

 

Produktens taggar

Det finns inga taggar i registret.

Mina taggar

Kunder som har köpt denna produkt har också köpt