Web
Analytics Made Easy - StatCounter

Slutsåld
Tomat Sorrento - Sorent

Tomat Sorrento - Sorent

Produkten är utsåld.

SEK 39,00

Lokal ekotyp från Amalfikusten (Sorrento-halvön) i Kampanien

Tomat Sorent (Sorrento) är den ultimata salladstomaten och den har en smak av både persika och aprikos.

Massor av aromatiskt fruktkött och knappt några frön och vätska.

Ett måste i tomatodlingen till alla sommarens goda och fräscha sallader och vår stora salladstomatfavorit!

Artikelnr. GG319

Lycopersicon esculentum Mill.

Lokal ekotyp från Amalfikusten i Kampanien. Tomat Sorent (Sorrento) är den ultimata salladstomaten och den har en smak av både persika och aprikos. Massor av aromatiskt fruktkött och knappt några frön och vätska.

Ett måste i tomatodlingen till alla sommarens goda och fräscha sallader och vår stora salladstomatfavorit!

I det lokala köket används den ofta i insalata caprese tillsammans med mozzarella och lokalodlad basilika.

Plantan är högväxande och ska ha stöd och sidoskotten ska tas bort (tjuvas).

Ca. 15 fröer per förpackning.

 

Det finns två olika typer av tomater; indeterminate (obestämda eller högväxande) och determinate (bestämda eller busktomater). Determinate är sorter där höjd och antal tomater per planta är genetiskt programmerade. De har ett buskigt växsätt och sidoskotten behöver inte tas bort. Typiska sorter under denna grupp är körsbärstomater och vissa datterotomater men även mindre plommontomater som Roma.
Obestämda eller högväxande tomater växer konstant och deras frukter mognar över en lång period. De behöver stöd redan som småplantor. Att ta bort sidoskotten (tjuva) som växer mellan stammen och bladen är viktigt. Om det kommer skott upp från botten av plantan ska dessa också avlägsnas. Det är de större tomatsorterna som är obestämda och i denna grupp finns Costoluto, San Marzano, Cuore di Bue.


Såperiod: Mars-maj
Sådjup: 0,5-1 cm
Omplantering: När 3-4 riktiga tomatblad har utvecklas. Tomatplantorna ska ha stor plats och därför ska man använda så stora krukor som möjligt. Plantorna ska omplanteras så pass djupt att bara de första sticker upp. Sker odling direkt på friland ska det vara stort avstånd (20-30 cm) mellan varje planta.
Växtplats: Växthus eller trädgårdens eller balkongens soligaste och varmaste plats.
Skötsel: Vattningen ska alltid ske direkt i krukan, aldrig uppifrån över plantan. Ta bort de nedersta bladen på plantan. Det är vanligtvis dessa som först kan bli sjuka.
Samplantering: Tagetes med sina gula blommor har en positiv inverkan på tomatplantor. Gräslök planterad intill tomatplantor hjälper mot bladlöss. Basilika planterade bredvid tomater gör att tomaterna smakar ännu bättre. Dill, persilja, mynta, sallad och gurka är andra bra växter att samplantera med tomater.

Produktens taggar

Det finns inga taggar i registret.

Mina taggar

Kunder som har köpt denna produkt har också köpt