Tomat Kiros - San Marzano

Tomat Kiros - San Marzano

SEK 39,00


Artikelnr. GG 324
st

Lycopersicon esculentum Mill.

Berömda tomatsorter finns det gott om i Italien. En av de mest berömda är den som kanske bäst karakteriserar pizza och pasta från Napoli och Kampanien, den avlånga tomater som odlas i den vulkanrika jorden i området.

Avlånga tomater som odlas i bestämda kommuner under strikta former har skyddad ursprungsbeteckning, DOP (SUB på svenska) med beteckningen ”POMODORO S. MARZANO DELL’AGRO SARNESE-NOCERINO.

Tomater som saluförs till konsumenter och vanligast bearbetas ”al pelato” är sorterna S.Marzano 2 och Kiros. S. Marzano 2 är vanliga idag och fröer finns ”överallt” och man kan ibland inte vara säker på ursprunget.

Eftersom vi är specialister på Italiens tomater introducerar vi därför Kiros som frönyhet i år, den av de 2 sorter som används mest i området och våra fröer kommer från Italien.

Avlånga mustigt röda tomater som är lite kantiga i formen. Frukterna är mellan 6 och 8 cm långa från stjälkfästet och nedåt. Små kärnhus och mycket fast och gott fruktkött som är perfekt till tomat- och pizzasåser.

Kiros är en högväxande sort som ska tjuvas och ha stöd. 

Fröerna är producerade i Italien.

Ca 15 fröer per förpackning.

Sådjup: 1 cm.

Såperiod: mitten mars-april

I Italien sker omplanteringen normalt i april och maj och de planteras ut med plantavstånd 40 cm och ca 1 meter mellan radera. De är uppbundna med typiska vajrar och har typiska tomatträpålar som stöd. De skördas frp august till siste september och tomaterna mognar efter hand. 


Kunder som har köpt denna produkt har också köpt