Web
Analytics Made Easy - StatCounter

Slutsåld
Palsternacka Dugi Bijeli

Palsternacka Dugi Bijeli

Produkten är utsåld.

SEK 39,00


Palsternackan blev flitigt odlad i klosterträdgårdarna och det var en grönsak man åt under fastan. TILLS det kom fram att palsternackan ökar köttets lustar och då blev denna härdiga vintergrönsak snabbt förpassad från klosterträdgårdarna. Palsternackan idag är en av våra härdiga och typiska vintergrönsaker och klara även att övervintras på friland (i alla fall i södra delarna av vårt avlånga land). Palsternacksroten har ett högt sockerinnehåll och därmed också en sötaktig och god smak och på Irland brukade man brygga vin på plantan. Palsternackan är en riktig vintergrönsak och används också typiskt i mustiga soppor för kalla höst- och vinterdagar men palsternacka kan faktiskt även ätas rå. OBS! Ca 4000 fröer.


Artikelnr. VXO 95/2

Pastinaca Sativa
 

Palsternackan blev flitigt odlad i klosterträdgårdarna och det var en grönsak man åt under fastan. TILLS det kom fram att palsternackan ökar köttets lustar och då blev denna härdiga vintergrönsak snabbt förpassad från klosterträdgårdarna.

Underbar vintergrönsak

Palsternackan idag är en av våra härdiga och typiska vintergrönsaker och klara även att övervintras på friland (i alla fall i södra delarna av vårt avlånga land). Palsternacksroten har ett högt sockerinnehåll och därmed också en sötaktig och god smak och på Irland brukade man brygga vin på plantan. Palsternackan är en riktig vintergrönsak och används också typiskt i mustiga soppor för kalla höst- och vinterdagar men palsternacka kan faktiskt även ätas rå.

Förvaring efter skörd

Du kan även prova med att låta plantan övervintras på friland och som något positivt är att den inte angrips av morotsflugor. Skördas rötterna under hösten ska man skära av blasten och de ska förvaras, liksom morötterna, i en hink eller balja med fuktig sand.

Palsternacka påminner om morot till formen men är vitbeige. Palsternacka har en härlig buljongdoft och en mild smak.
Den är perfekt att ugnsrosta tillsammans med andra rotfrukter.

Så direkt på friland när risken för frost är över.

Ca. 4000 fröer


Produktens taggar

Det finns inga taggar i registret.

Mina taggar

Kunder som har köpt denna produkt har också köpt