Web
Analytics Made Easy - StatCounter

Cavolo broccolo Spigariello (Minestra nera)

Cavolo broccolo Spigariello (Minestra nera)

SEK 45,00

Spigariello odlas extremt mycket i Syditalien, speciellt i Kampanien och Apulien. Detta är en äkta broccoli, inte en cima di rapa. Avnjut blad och de små broccoliliknande skotten. 

Odlas på samma sätt som "vanlig" broccoli, calabrese. Förkultivering och sedan utplantering.

Används traditionellt på pizza i Neapel med oliver och chili i pastarätter, eller bara kokt eller sauterat och serveras som sidorätter. Spigariello odlas för sina sammetsblad och är en viktig ingrediens i olika höst- och vintersoppor. På fröpåsen står det även "minestra nera" - svart soppa. Det är ingen rätt i sig utan ett samlingsnamn på olika lokala kålsorter med mörka blad som traditionellt används i soppor.

Tillagning: Koka ca 3 minuter i kokande vatten, sedan steks de på en panna med vitlök, lök och olivolja, ev. chili som extra smak.

 

Artikelnr. SEMI 066M
st

Brassica oleracea

Spigariello odlas extremt mycket i syditalien, speciellt i Kampanien och Apulien. Detta är en äkta broccoli, inte en cima di rapa. Avnjut blad och de små broccoliliknande skotten. 

Odlas på samma sätt som "vanlig" broccoli, calabrese. Förkultivering och sedan utplantering.

Förkultivering från maj till juli, direktsådd juli. skörd vinter och höst.

Så ganska grunt, 0,5 till max 1 cm.

OBS! Sådden får inte torka ut utan jämn vattning hela tiden.

 

Höjd på plantorna ca 65 cm

Produktens taggar

Det finns inga taggar i registret.

Mina taggar

Kunder som har köpt denna produkt har också köpt