Beskrivning och ursprung
Allium Schoenoprasum
OBS!! 750 st fröer i varje förpackning.
Gräslökssås
1 gul lök, schalottenlök eller purjolök
1 /2 dl vitt torrt vin
1 1/2 dk fiskbuljong
2 dl ekologisk creme fraiche
Fräs löken i smör (blir bäst här)
Tillsätt övriga ingredienser och koka 7-8 minuter på svag värme.
TIllsätt 1 dl hackad gräslök
Smaka av med salt och peppar Den klassiska gräslöken som är oumbärlig. Lättodlad och kommer igen efter skörd. Flerårig.
Såperiod: mars-juni direkt på friland eller i kruka. Kom ihåg att när du skördar ska du klippa ända ner så växer det upp ny gräslök igen.
Kommentar
Att odla gräslök i pallkrage är jättesmart. Här vet du var du har de "grässtrå" som kommer upp efter sådd och som man annars lätt råkar gallra bort. Istället växer sig gräslöken stor och fin och du skördar efterhand. Kom ihåg att när du skördas ska du skörda så långt ner som möjligt på plantan. Då sätter du igång växten igen!