Web
Analytics Made Easy - StatCounter

Gräslök - Erba Cipollina

Gräslök - Erba Cipollina

SEK 39,00


Ett måste i varje köksträdgård. Gräslök!

I vår generösa förpackning finns det ca 750 st fröer så det är bara att komma igång med gräslöksodlingen.

Det är en flerårig kryddväxt som är otroligt lättodlad. Kan odlas både i kruka och på friland. Gräslöken har en härlig men inte så stark löksmak och passar därför i många rätter som smakförhöjare.
 

I såser, ägg, omeletter, pajer, ostar, soppor och såser etc.


Artikelnr. DBA 53/1
st

Beskrivning och ursprung

Allium Schoenoprasum

Gräslök är en kryddväxt som började odlas redan på medeltiden för sina kulinariska egenskaper.

Gräslökens latinska namn kommer från det grekiska skhoinos och pràson och dessa betyder "sedge" respektive "purjolök". Det latinska samlingsnamnet allium omfattar alla medlemmar av löksläktet. Man tror att gräslök började användas först av kineserna och senare även de gamla grekerna.

Under 1500-talet fick denna aromatiska växt en given plats i de europeiska örtagårdarna och fördes även med utvandrarna till Amerika som kryddväxt men även som medicinalväxt.

Det är en flerårig kryddväxt som är otroligt lättodlad. Kan odlas både i kruka och på friland. Gräslöken har en härlig men inte så stark löksmak och passar därför i många rätter som smakförhöjare.

I såser, ägg, omeletter, pajer, ostar, soppor och såser etc. De vackra gräslöksblommorna används också i sallader eller för att sätta smak och färg på din egen kryddvinäger. När du skördar ska du komma ihåg att skörda ända ner så marken så kommer gräslöken igen.

OBS! 750 st fröer

Erba cipollina betyder ordagrant ”liten lökört”.

OBS!! 750 st fröer i varje förpackning.

Gräslökssås

1 gul lök, schalottenlök eller purjolök
1 /2 dl vitt torrt vin
1 1/2 dk fiskbuljong
2 dl ekologisk creme fraiche

Fräs löken i smör (blir bäst här)
Tillsätt övriga ingredienser och koka 7-8 minuter på svag värme.
TIllsätt 1 dl hackad gräslök
Smaka av med salt och peppar Den klassiska gräslöken som är oundvärlig. Lättodlad och kommer igen efter skörd. Flerårig.

Såperiod: mars-juni direkt på friland eller i kruka. Kom ihåg att när du skördar ska du klippa ända ner så växer det upp ny gräslök igen.

Kommentar

Att odla gräslök i pallkrage är jättesmart. Här vet du var du har de "grässtrå" som kommer upp efter sådd och som man annars lätt råkar gallra bort. Istället växer sig gräslöken stor och fin och du skördar efterhand. Kom ihåg att när du skördas ska du skörda så långt ner som möjligt på plantan. Då sätter du igång växten igen!

 

Produktens taggar

Det finns inga taggar i registret.

Mina taggar

Kunder som har köpt denna produkt har också köpt