Web
Analytics Made Easy - StatCounter

Timjan från Provence - Timo di Provenza

Timjan från Provence - Timo di Provenza

SEK 35,00

 

 

 

 

 

Timjan är en mycket uppskattad kryddväxt och används i soppor, omeletter och även i olika fiskrätter Timjan är en av de kryddväxter som nästan blir bättre efter torkning och i Italien använder man oftast torkad timjan. Örtte med timjan och honung är mycket uppskattat under kalla vinterkvällar. Förkultivera timjan tidigt på våren och plantera ut i april/maj eller ha en liten timjanodling i köksfönstret. Vill stå soligt eller i halvskugga. Plantan skall delas vartannat eller vart tredje år.

Artikelnr. DBA 132/2
st

 

 

 

 

THYMUS VULGARIS

Timjan är en mycket uppskattad kryddväxt  och används i soppor, omeletter, bröd och även i olika fiskrätter

Timjan är en av de kryddväxter som nästan blir bättre efter torkning och i Italien använder man oftast torkad timjan.

Örtte med timjan och honung är mycket uppskattat under kalla vinterkvällar.

Förkultivera timjan tidigt på våren och plantera ut i april/maj eller ha en liten timjanodling i köksfönstret.

Vill stå soligt eller i halvskugga. Plantan skall delas vartannat eller vart tredje år.


OBS ca 5000 fröer


Skörd och torkning av timjan: De skärs ner i juli och kvistarna knyts ihop för att torkas. Sedan är det bara att skaka av bladen.

 

Kuriosa

Timjan kommer ursprungligen från Sydeuropa och Korsika. Redan de gamla grekerna använde timjan till rökelse och det högsta beröm man kunde få var att man doftade timjan. Timjanhonung från berget Hymettus i Grekland har uppskattats i mer än 2000 år.

 

 

 

 

 

 

Kunder som har köpt denna produkt har också köpt