Web
Analytics Made Easy - StatCounter

Slutsåld
Persilja Gigante di Napoli

Persilja Gigante di Napoli

Produkten är utsåld.

SEK 39,00


Liksom basilika hittar inte persilja bland kryddväxterna i italienska frökataloger utan persiljefröer finns bland grönsaksfröerna.

Till skillnad från i Sverige använder man inte krusbladig persilja i matlagningen så mycket utan i italiensk matlagning är det endast den slätbladiga persiljan som används, och helst den från Napoli, prezzemolo Gigante di Napoli.

Persilja används för smaksättning av...allt.


Artikelnr. VXO 108/2

Denna bredbladiga sort kommer från Neapel området. NAPOLI! Därav namnet! Underbar smak.

Liksom basilika hittar inte persilja bland kryddväxterna i italienska frökataloger utan persiljefröer finns bland grönsaksfröerna. Till skillnad från i Sverige använder man inte krusbladig persilja i matlagningen utan i italiensk matlagning är det endast den slätbladiga persiljan som används, och helst den från Napoli, prezzemolo Gigante di Napoli. Persilja används för smaksättning av allt.

Så även persilja direkt på friland eller som här i stora pallkragar. Ett underbart sätt att njuta av persilja långt in på hösten.

Man ska vara tålmodig när man sår persilja från frö. Fröerna tar ganska lång tid på sig att gro men sedan kan du njuta av nyskördad persilja långt in på hösten.

Det finns två olika sorters persilja, den krusbladiga och den slätbladiga. I det italienska köket använder man den slätbladiga persiljan betydligt mer än den mosskrusiga och speciellt den neapolitanska jättepersiljan, Gigante di Napoli. Världens bästa persilja enligt många. Generellt kan man säga att den slätbladiga persiljan har en starkare smak än den krusbladiga och passar därför bättre i det italienska köket. Men det är en smaksak, vi här i Skandinavien använder den mosskrusiga både i matlagningen och som garnering.


Ca 6000 st fröer per förpackning.

Denna bredbladiga sort kan du använda mycket av i sallader, du kan lägga blad på mackan (kan täcka nästan hela), du kan frysa in för senare behov, göra pesto av, garnera med och mycket annat.

Persiljepesto

Mixa 75 gr persilja 1 stor vitlöksklyfta och 25 rostade valnötter. Ringla över ca 90 ml olivolja. Rör i 50 gr Pecorino och smaka av med ekologisk citron. Krydda med salt och peppar.
 

Produktens taggar

Det finns inga taggar i registret.

Mina taggar

Kunder som har köpt denna produkt har också köpt