Web
Analytics Made Easy - StatCounter

Läkemalva - Althaea officinalis

Läkemalva - Althaea officinalis

SEK 39,00

En perenn medicinalväxt som kommer igen år efter år. Hög och stilig planta med små, små skira vita blommor med lila inslag. Humlor och bin älskar dem! Det är en gammal medicinalväxt (därav det latinska namnet officinalis) som har använts mot diverse åkommor och som verkligen även hör hemma i en nutida apotekarträdgård. Blommorna kan användas även som garnering.

st

Althaea officinalis

Läkemalva är en perenn medicinalväxt som kommer igen år efter år

 

Hög och stilig planta med små, små skira vita blommor med lila inslag. Humlor och bin älskar dem! Det är en gammal medicinalväxt (därav det latinska namnet officinalis) som har använts mot diverse åkommor och som verkligen även hör hemma i en nutida apotekarträdgård.

 

Blommorna kan användas även som garnering.

 

Varje förpackning innehåller 2,5 gram fröer.

 

Sådd

Starta med förkultivering tidigt på året inomhus. Sådjup: ca  5 mm. Utplantering efter sista frost.

Läkemalva passar även i blomsterrabatten och är fin till blommor som ex. vår rosenskära.

 

Kommentar

Läkemalva sprider sig och dyker efterföljande år upp lite överallt är min erfarenhet och det gör inget, en snygg och ståtlig örtagårdsväxt i trädgården. Vad som är gulligt med blommorna är att de liksom går och lägger sig om kvällen och "fäller ihop" blommorna. Bilderna här i beskrivningen är från mina egna odlingar i Skåne. Alla odlingsbilder på hemsidan är från egna odlingar.

Produktens taggar

Det finns inga taggar i registret.

Mina taggar

Kunder som har köpt denna produkt har också köpt