Web
Analytics Made Easy - StatCounter

Escarolesallat Indivia Scarola Cornetto di Bordeaux sel. Gigante di Bergamo

Escarolesallat Indivia Scarola Cornetto di Bordeaux sel. Gigante di Bergamo

SEK 39,00


Scarola Gigante di Bergamo kommer ursprungligen från Frankrike och Bordeaux-området. Hela det långa namnet för denna sort är Indivia Scarola Cornetto di Bordeaux sel. Gigante di Bergmao. Det var under efterkrigstiden som man började tekniken med denna speciella Scarola. Det sägs att man började testa med att lägga dem i ett hål i marken och täcka med lakan och då upptäckte man att de blev mycket bättre.

Scarola di Bergamo behöver mycket kyla och av den anledningen planteras den ut mellan slutet av augusti till början av oktober (beroende på hur vädret är). Sedan växer den i minst 4 månader utan att man rör vid marken. Den ska nämligen vara så länge i jorden som möjligt för att utveckla sin djupa smak. När den sedan skördats skulle den kunna ätas som den är men är då lite bitter. Istället ska den blekas. Efter skörd placeras den i lådor och får tillbringa 10 dagar i totalt mörker. Efter denna teknik får de en sötare och pepprigare smak.


Artikelnr. VXO 121/20
st

Lokal ekotyp av Cichorium endivia latifolium

Scarola Gigante di Bergamo kommer ursprungligen från Frankrike och Bordeaux-området. Hela det långa namnet för denna sort är Indivia Scarola Cornetto di Bordeaux sel. Gigante di Bergmao.

Det var under efterkrigstiden som man började tekniken med denna speciella Scarola. Det sägs att man började testa med att lägga dem i ett hål i marken och täcka med lakan och då upptäckte

man att de blev mycket bättre.

Scarola di Bergamo behöver mycket kyla och av den anledningen planteras den ut mellan slutet av augusti till början av oktober (beroende på hur vädret är).

Sedan växer den i minst 4 månader utan att man rör vid marken. Den ska nämligen vara så länge i jorden som möjligt för att utveckla sin djupa smak.

När den sedan skördats skulle den kunna ätas som den är men är då lite bitter. Istället ska den blekas. Efter skörd placeras den i lådor och får tillbringa 10 dagar i totalt mörker.

Efter denna teknik får de en sötare och pepprigare smak.

Den stora hemligheter är att den ska ha det så kyligt som möjligt och inte skördas förrän i januari eller februari efter månader med frost.  Hur avnjuter man bäst sallaten?

Så enkelt som möjligt, rå med god olivolja, salt och vinäger. 

Produktens taggar

Det finns inga taggar i registret.

Mina taggar

Kunder som har köpt denna produkt har också köpt