Paprika Topepo giallo (papacella napoletana) - miniförpackning

Paprika Topepo giallo (papacella napoletana) - miniförpackning

SEK 28,00


Artikelnr. GG276
st

Capsicum annuum L.

Papaccelle kallas de här runda räfflade paprikorna runt om i Kampanien. De har en mycket söt och aromatisk smak. 

Platta och räfflade Topepo-paprikor kallas även för papacella napoletana och det finns både en röd och en gul variant. Detta är den gula (giallo). Papacella-paprikan kännetecknas av att den är platta, har mycket fruktkött och en söt aromatisk smak och är en viktig ingrendiens i det neapolitanska köket. Är du på en grönsaksmarknad i Neapel i juli och framåt kommer du att se massor! Botanisk sett tillhör de papriksorterna "topepo" men det är inte samma som den vanliga "topepo rosso" som har släta röda frukter. Papacella från Napoli har stora breda räfflor och påminner mer om en costoluto-tomat.
Doften är stark och smaken är söt.

Papacella napoletana brukar stekas i olivolja eller tillagas i ugn tillsammans med potatis men används också som tillbehör till olika fiskrätter. På julborden i Napoli är inlagd papaccella i insalata di rinforze ett måste. Insalata di inforze är en blomkålsbaserad sallad med just blomkål, vita och svarta oliver, kapris, ansjovis och till sist olivolja, vinäger och salt.

MINIFÖRPACKNING 10 FRÖER

Såperiod: februari-april

Sådjup: 1 cm

Förkultivering och omplantering i större krukor. Varm och solig växtplats, gärna växthus. 

 


Kunder som har köpt denna produkt har också köpt