Web
Analytics Made Easy - StatCounter

Pomodoro Ponderosa - ekologiska fröer

Pomodoro Ponderosa - ekologiska fröer

SEK 45,00

Ponderosa är en mycket gammal sort från Syditalien som är känd för sin extrema hållbarhet

Det sägs att det är munkarna som bevarat denna sort och vitaminhalten lär vara mycket högre än andra tomater. De används med fördel tillagade. Det är verkligen en pomo d'oro (gyllen äpple) med sin fina apelsingula färg. Tomaterna är runda, gyllengula på utsidan och rödgula inuti. Smaken är mild och söt.

Plantan är halvhög och behöver lite stöd.

 

Evighetstomater

Ponderosa - pomodoro invernale - kallas ofta för pomodoro eterni eller da appendere (evighetsomater) eftersom de är enormt hållbara och man hänger upp tomatklasarna i en enda stor klase (som en piennolo) för konsumtion i olika tillagade rätter under de månader man inte kan skörda färska tomater.

Skalet är tjockt och fruktköttet är fast med en gyllengul rödgul färg. Till olika rätter med fisk och skaldjur men även i olika såser. Även för bruschetta och sallader (när de är helt färska), pizza och pasta.

Mycket söt och syrlig tomat som är så otroligt hållbar att man inte kan tro det är sant. Häng upp dem i ett tjockt snört på en luftig och sval plats och så har du tomater över vintern.

Gör så här: När tomaterna har fått en gul färg, trä klasarna på runt en bomullstråd eller annan robust tråd tills hela klasen är ca 30 cm lång.

Artikelnr. ARC SAP215
st

 

 

 

Köksträdgårdens glömda smaker heter sortimentet där tomat Ponderosa ingår i. Det sägs att det är munkarna som bevarat denna sort och vitaminhalten lär vara mycket högre än andra tomater. De används med fördel tillagade. Det är verkligen en pomo d'oro (gyllen äpple) med sin fina apelsingula färg. Tomaterna är runda, gyllengula på utsidan och rödgula inuti. Smaken är mild och söt.

Plantan är halvhög och behöver lite stöd.

 

Evighetstomater

Ponderosa - pomodoro invernale - kallas ofta för pomodoro eterni eller da appendere (evighetsomater) eftersom de är enormt hållbara och man hänger upp tomatklasarna i en enda stor klase (som en piennolo) för konsumtion i olika tillagade rätter under de månader man inte kan skörda färska tomater.

Skalet är tjockt och fruktköttet är fast med en gyllengul rödgul färg. Till olika rätter med fisk och skaldjur men även i olika såser. Även för bruschetta och sallader (när de är helt färska), pizza och pasta.

Mycket söt och syrlig tomat som är så otroligt hållbar att man inte kan tro det är sant. Häng upp dem i ett tjockt snört på en luftig och sval plats och så har du tomater över vintern.

Gör så här: När tomaterna har fått en gul färg, trä klasarna på runt en bomullstråd eller annan robust tråd tills hela klasen är ca 30 cm lång.

Kunder som har köpt denna produkt har också köpt