Web
Analytics Made Easy - StatCounter

Slutsåld
Tomat Rosso Cremlin F1

Tomat Rosso Cremlin F1

Produkten är utsåld.

SEK 39,00


TIPOLOGIA PIENNOLO. Italiens hållbara tomater att hänga upp i en stor klase. Ny hybrid F.1. utvecklad av vår producent på plats i Kampanien. Vesuviano tomat med lång hållbarhet som passar att hänga upp klasvis i en stor piennolo. Vackra mustiga klasar. 


Artikelnr. GG 220/10

Lycopersicon Esculentum Mill.

 

TIPOLOGIA PIENNOLO

 

Italiens hållbara tomater att hänga upp i en stor klase. Ny hybrid F.1. utvecklad av vår producent på plats i Kampanien. Vesuviano tomat med lång hållbarhet som passar att hänga upp klasvis i en stor piennolo. Vackra mustiga klasar. 

 

HÖG SORT SOM SKA HA STÖD OCH TJUVAS

Detta är en hög sort som ska ha bra stöd till alla tomatklasarna och där sidoskotten ska tjuvas.

 

Ca 10 fröer i varje förpackning.

 

Frukterna väger ca 25 gram 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Det finns två olika typer av tomater; indeterminate (obestämda eller högväxande) och determinate (bestämda eller busktomater). Determinate är sorter där höjd och antal tomater per planta är genetiskt programmerade. De har ett buskigt växsätt och sidoskotten behöver inte tas bort. Typiska sorter under denna grupp är körsbärstomater och vissa datterotomater men även mindre plommontomater som Roma.
Obestämda eller högväxande tomater växer konstant och deras frukter mognar över en lång period. De behöver stöd redan som småplantor. Att ta bort sidoskotten (tjuva) som växer mellan stammen och bladen är viktigt. Om det kommer skott upp från botten av plantan ska dessa också avlägsnas. Det är de större tomatsorterna som är obestämda och i denna grupp finns Costoluto, San Marzano, Cuore di Bue.


Såperiod:mars-maj
Sådjup: 0,5-1 cm
Omplantering: När 3-4 riktiga tomatblad har utvecklas. Tomatplantorna ska ha stor plats och därför ska man använda så stora krukor som möjligt. Plantorna ska omplanteras så pass djupt att bara de första sticker upp. Sker odling direkt på friland ska det vara stort avstånd (20-30 cm) mellan varje planta.
Växtplats: Växthus eller trädgårdens eller balkongens soligaste och varmaste plats.
Skötsel: Vattningen ska alltid ske direkt i krukan, aldrig uppifrån över plantan. Ta bort de nedersta bladen på plantan. Det är vanligtvis dessa som först kan bli sjuka.
Samplantering: Tagetes med sina gula blommor har en positiv inverkan på tomatplantor. Gräslök planterad intill tomatplantor hjälper mot bladlöss. Basilika planterade bredvid tomater gör att tomaterna smakar ännu bättre. Dill, persilja, mynta, sallad och gurka är andra bra växter att samplantera med tomater.

Produktens taggar

Det finns inga taggar i registret.

Mina taggar

Kunder som har köpt denna produkt har också köpt