Indivia scarola Bianca di Napoli - STORPACK

Indivia scarola Bianca di Napoli - STORPACK

SEK 19,00


Artikelnr. SEMI
st

Räck upp handen om du ätit pizza di scarole i Napoli?

Nytt på hyllan! Scarola Bianca di Napoli eller Bianca riccia shiana som den även kallas. Är du på en lokal grönsaksmarknad i Napoli frågar du efter ”paparegna”. Denna escarolesallat tillhör matkulturen i Napoli och huvudingrediens i ”pizza di scarole”.

Detta är en escarole som ska blekas 15 dagar innan beräknad skörd och enligt traditionen binder man ihop planta så att ljuset inte kan komma in. Det måste ske en solig då för att säkerställa att de inre bladen är torra så att de inte blir dåliga under blekningen. Stora blad med ”taggiga” kanter och det är därför den kallas ”riccia” eller ”schiana”. Paparegna odlas och skördas på hösten och vintern i Neapelprovinsen och skördas när bladen är ca 20 cm långa.  

Pizza di scarole napoletana är ingen pizza i egentlig mening utan mer som en stor paj med fyllning av paparegna, vitlök, kapris, svarta oliver, ansjovis och pinjenötter. Fyllningen placeras mellan 2 lager deg som sedan sätts ihop och bakas i ugn till den blir läckert gyllene.  


Kunder som har köpt denna produkt har också köpt