Slut i lager
Vattenkrasse - Crescione delle fontane

Vattenkrasse - Crescione delle fontane

SEK 45,00


Artikelnr. GLOF 46/2

Vattenkrassen ökar näringsinnehållet och framhäver smaken i sallader, soppor, risotto, omeletter, smoothies, smörgåspålägg och mycket annat.

 

Vattenkrasse är något av det nyttigaste man kan äta, och man behöver inte bo vid en porlande bäck med kristallklart drickbart vatten för att kunna njuta av denna nyttiga delikatess. Det går alldeles utmärkt att odla vattenkrasse i kruka eller i trädgården i vanlig näringsrik och fuktig jord.

 

Som namnet antyder är detta en växt vars naturliga växtplats är just i och i närheten av vatten. Det är dock ingen bra idé att ge sig ut till de svenska vattendragen på jakt efter vild vattenkrasse. Vattnet är helt enkelt inte tillräckligt rent. En tumregel är att om du inte vill dricka det vatten vattenkrassen växer i ska du inte heller äta den. Den kommersiella odlingen sker i stora grusbassänger med rent källvatten. Vattenkrasse är en flerårig planta vars stjälkar kan bli upp till 60 cm långa. Stjälkarna är ihåliga och det är därför som de kan flyta på vattenytan. Vattenkrassen har funnits i Europa sedan urminnes tider och har alltid ansetts vara mycket uppfriskande och nyttig.


Kunder som har köpt denna produkt har också köpt