Slut i lager
Cima di rapa Centoventina

Cima di rapa Centoventina

SEK 39,00


Artikelnr. VXO 41/9

Latinskt namn (BRASSICA RAPA)

I Kampanien älskar man Cime di rapa på pizza tillsammans med salsiccia. Centoventina betyder 120, dvs 120 dagar från frö till skörd.


Italienska ingredienser du odlar själv - cime di rapa! Vi har (såklart) många olika sorters cime di rapa i vårt italienska sortiment. Cime di rapa är vida känd som huvudingrediens i pastarätten "Le orecchiette con le cime di rapa", en specialitet från Apulien i södra Italien. Orecchiette betyder små öron och syftar på formen. Och oreccheiette gör man enkelt själv. 


Här i Sverige är juli den bästa tidpunkten att så. Men ingen regel utan undantag. Jag har själv sått tidig Cime di rapa i april här i Skåne och det fungerade alldeles utmärkt. Ingen förkultivering behövs eftersom de växer oerhört snabbt. Fröerna kan gro redan efter tre dagar. Sådjupet för Cime di rapa är 1 cm och avståndet mellan varje planta bör vara 20–30 cm. Avståndet mellan varje rad bör vara 40–50 cm. Skydda småplantorna mot kyla ochskadedjur med fiberduk. Höjden på plantorna varierar från cirka 40 cm upp till en meter beroende på sort. Bladen är stora och flikiga och de blommor som utvecklas är små och gula. Skörda unga skott och blomhuvuden innan blommorna slår ut. Ibland kan det vara svårt att hinna skörda i rätt tid på grund av den enorma växtkraften. Plantan bryter ständigt nya skott så länge den skördas.

Köp fröer och odla denna syditalienska specialitet hemma i egen köksträdgård!


Såperiod: från april och framåt.

OBS! Minst 5000 fröer.


Kunder som har köpt denna produkt har också köpt