Web
Analytics Made Easy - StatCounter

Slutsåld
Rucola selvatica - ekologiska fröer

Rucola selvatica - ekologiska fröer

Produkten är utsåld.

SEK 45,00

Ekologisk flikbladig rucola selvativa. Certifierade ekologiska fröer med massor av fröer i varje förpackning.

Köp ekologiska rucola direkt här i butiken.

Artikelnr. BIOB 115/5

CA 4000 FLER FRÖER ÄN HOS ANDRA FRÖFIRMOR MED EKOLOGISKA FRÖER

Certifierade ekologiska fröer. Selvatica betyder vild och det är denna sort som växer vilt bland annat på markerna utanför Rom.

Rucola selvatica gror och växer långsammare än den odlade (coltivata) och har en mer pepprig smak. Fröerna är mindre än fröerna till coltivata. Så fröpåsen känns lättare men de innehåller ca samma fröantal. För Rucola selvatica gäller ca 3000 fröer per gram så denna förpackning med 2 gram fröer innehåller ca 6000 ekologiska fröer. Det är ungefär 4000 fler fröer än hos andra fröfirmor som säljer ekologiska rucolafröer.

 

RUCOLINO

Redan romarna odlade rucola som afrodisiakum och senare även som en bladgrönsak och nu är rucola en viktig ingrediens i det italienska köket. Den används i olika sallader eller på pizza och pasta precis innan servering. I Neapelbukten finns det till och med en likör som är gjord av rucola som kallas rucolino. 

 

RUCOLAPESTO

Rucolapesto är jättegott och enkelt att göra själv och ett alternativ när man inte har färsk basilika till handa. Rucola tål långa temperaturen, den är flerårig och är vanligtvis den första bladgrönsak som kikar upp ur jorden på våren.

 

Rucola har en ganska lång odlingssäsong och det gör rucolan till en oumbärlig ingrediens i köksträdgården.

 

Och vi som odlar rucola själva har det bäst, vi kan skörda de allra spädaste och godaste bladen som är fulla av vitaminer och järn.

Rucola är lättodlad och avnjuts rå i sallader, i rucolapesto, på sandwich eller panini eller som garnityr och smaksättare på en rykande het pizza.

Rucola Selvatica kommer igen efter skörd.

Så nytt efter 3 gånger.

Såperiod: april till september.

Sådjup 0,5 cm.

Jätteförpackning 3 gram fröer.

 

Kunder som har köpt denna produkt har också köpt