Web
Analytics Made Easy - StatCounter

Rea Slutsåld
Rucola coltivata - ekologiska fröer

Rucola coltivata - ekologiska fröer

Produkten är utsåld.

SEK 33,75 SEK 45,00


Ekologiskt odlat frö. Den fantastiska salladsrucola - rucola coltivata - är ett måste i köksträdgården. Lite mildare smak än flikbladiga och passar utmärkt i olika sorters sallader, som garnering på mackan osv. 

 

Ca 5000 fröer. Det är ca 3000 fler fröer än hos andra fröfirmor som erbjuder ekologiska fröer

Brukar räknas som en salladsört. Mildare än rucola selvatica och passar därför extra bra i sallader. Den kallas därför även för sallatsrucola eller salladsrucola. Rucola har en ganska lång odlingssäsong och det gör den en oumbärlig ingrediens i köksträdgården! Och vi som odlar rucola själva har det bäst, vi kan skörda de allra spädaste och godaste bladen som är fulla av vitaminer och järn.

Rucola är lättodlad och avnjuts rå i sallader, i rucolapesto, på sandwich eller panini eller som garnityr och smaksättare på en rykande het pizza!

Och visste du förresten att de krispiga fröbaljorna på rucola är ätliga? Och att fröerna brukade användas på samma sätt som senap? Denna ört brukar även kallas senapskål.

 

 


Artikelnr. BIOB 115/1

Ekologiska rucolafröer köper du hos Gourmetgarage Fröer & Köksträdgård

I våra förpackningar ekologisk rucola är det ca 5000 fröer. Jämför kvantiteten med andra fröfirmor.

Rucola har en ganska lång odlingssäsong och det gör den en oumbärlig ingrediens i köksträdgården! Och vi som odlar rucola själva har det bäst, vi kan skörda de allra spädaste och godaste bladen som är fulla av vitaminer och järn. Rucola är lättodlad och avnjuts rå i sallader, i rucolapesto, på sandwich eller panini eller som garnityr och smaksättare på en rykande het pizza!

Rucola Coltivata sår du på nytt efter skörd.

Såperiod april-september. Sådjup 0,5 cm.

Rucola går även att odla året runt inomhus.

Ekologisk rucola odlad i pallkrage i tunnelväxthus. På så sätt går det att så rucola redan tidigt på våren och det är just under våren som rucola är som allra godast!

 

 

 

 

Massor av goda och smakrika blad till frukost, lunch och middag. Att odla rucola i pallkrage är en kanonbra idé. Här är foton från mitt tunnlväxthus i början av maj. 

På sensommaren sår jag rucola igen och här pallkrage i köksträdgården. Bilderna från min köksträdgård i slutet av september.

 

 

.

Produktens taggar

Det finns inga taggar i registret.

Mina taggar

Kunder som har köpt denna produkt har också köpt