Web
Analytics Made Easy - StatCounter

Slutsåld
Melon Moscatello - ekologiska fröer

Melon Moscatello - ekologiska fröer

Produkten är utsåld.

SEK 49,00


 

Denna sort. Moscatello, är en melon av cantaloupe-typ. Den härstammar från Mantua och Cremona provinsen. Det är en mycket gammal sort som är avmålad i målningen "Natura morta con frutta" av Caravaggio från 1605-1610. Moscatello betyder "liten Moscato" och namnet har den fått från druvan Moscato som är mycket aromatisk och väldoftande - precis som denna melon.


Artikelnr. ARC SAP234

Ännu en mycket gammal italiensk melonsort som räddats tack vare vår fröproducent i Modena

 

Denna sort. Moscatello, är en melon av cantaloupe-typ. Den härstammar från Mantua och Cremona provinsen. Det är en mycket gammal sort som är avmålad i målningen "Natura morta con frutta" av Caravaggio från 1605-1610. Moscatello betyder "liten Moscato" och namnet har den fått från druvan Moscato som är mycket aromatisk och väldoftande - precis som denna melon. Länk till målningen av Caravaggio här.

 

Melonen är rund och väger ca 2-3 kb. Skalet är vackert grönt och får gula inslag när den mognar. Fruktköttet är ljust gult, mycket sött och mycket väldoftande. Skalet är dock ganska känsligt och tål därför inte långa transporter. Det är därför man hittar denna lokala sort lokalt och den passar alltså inte för massproduktion.

 

Aptitretare och sött

 

Den avnjuts som den är eller matchas med "prosciutto crudo".  Även till andra förrätter, fruktsallader, marmelade, glass och smoothies. Den kräven en näringsrik men lätt jord och får inte torka ut.

Idag odlas denna melon Moscatello i Mantua, Cremona, Parma, och Reggio Emilia provincerna. Och nu har du också möjlighet att odla själv.

 

Ekologiska fröer

 

 

 

Produktens taggar

Det finns inga taggar i registret.

Mina taggar

Kunder som har köpt denna produkt har också köpt