Web
Analytics Made Easy - StatCounter

EKOLOGISKA FRÖER

 

 

 

 

Ekologiska fröer

Nu har vi även ett helt nytt frösortiment med både ekologiska fröer och biodynamiska fröer.

 

Djur, människor, miljö och natur i samspel. Vi har ekologiskt odlade fröer från Italien, Schweiz, Tyskland, Frankrike og Spanien.

Det är inte vilka fröer som helst som får kallas ekologiska och det finns krav på hur lång period som grönsakerna ska ha odlats ekologiskt innan fröerna får komma ner i förpackningarna.

Våra ekologiska fröer är kontrollerade och certifierade av det internationellt erkända italienska kontrollorganet Consorzio per il Controllo dei Prodotti Biologici i Bologna och du kan läsa mer på deras hemsida www.ccpb.it. Det finns engelsk text på hemsidan.

Starta din ekologiska odling redan från frö och fortsätt sedan din odling helt utan bekämpningsmedel. För en ren och naturlig smak och för naturen och miljöns skull. Våra ekologiska fröer kommer från ekologiska lantbruk och på varenda förpackning vi säljer med ekologiska och certifierade fröer finns den nya EU-symbolen med ett stiliserat löv som infördes år 2012.

Varje förpackning med ekologiska certifierade fröer vi säljer är dessutom märkta med ett batchnummer vilket innebär full spårbarhet. Varje förpackning är märkt med ett kontrollnummer av vårt kontrollorgan i Italien, Bologna resp. Frankrike för våra franskproducerade fröer.