Web
Analytics Made Easy - StatCounter

Rea Slutsåld
Basilikamix - Misticanza di basilico

Basilikamix - Misticanza di basilico

Produkten är utsåld.

SEK 33,75 SEK 45,00


Misticanza di Basilico. 12 olika sorter i samma förpackning. Här finns klassisk italiensk basiilika, storbladig för kruka, småbladig grekisk klotbasilika, citronbasilika, småbladig basilika, rödbladig basilika, Thai basilika. Fantastisk fin mix för stor kruka!


Artikelnr. GLBA 13/15

 

 

 

 

 

Ocimum basilicum
Kungen av krydda är utan tvekan basilika. Basilika är så otroligt användbar och god. Pesto, till pasta, tomat och basilika (finns det en bättre kombination?), i sallader, som garnering, på lunchmackan, på panini (caprese med mozzarella och tomat!).

Basilika ska aldrig klippas utan man ska plocka basilika för hand och strimla dem också för hand. Smaken blir konstigt nog inte detsamma om man klipper med sax. Ju mer du plockar av din basilika desto frodigare och tjockare planta blir det. Dags för basilikafrossa.

I år finns det en basilikablandning för alla basilikomaner. Misticanza di basilico. Olika sorters basilika i en och samma fröpåse.

Massor med fröer per påse ca. 4000 st.Till pasta, sallader, soppor, såser ja allt kan man använda basilika till. Viktigt att tänka på är att man aldrig ska klippa basilika med sax eller hacka med kniv utan man strimla bladen manuellt för absolut bästa smak.


Såperiod: mars-juli.

Börja med förkultivering. När hjärtbladen kommer plantera om i större krukor och var noga med att placera plantorna ganska långt ner i omplanteringskrukan ca. 1-1/2 cm. På så sätt kommer det att bli en härlig, buskig och frodig planta!

Redan nu kan man urskilja de olika basilikasorterna. Man ser den den klassika "Tigullio" basilikan, man ser Napoli basilikan med sina lite gropiga blad som är perfekt på en pizza, man gnuggar på bladen och känner doften av citron basilico al limone och även härligt rödlila basilika.

 

 

Produktens taggar

Det finns inga taggar i registret.

Mina taggar

Kunder som har köpt denna produkt har också köpt