Web
Analytics Made Easy - StatCounter

Rea
Tomat Saint Pierre

Tomat Saint Pierre

SEK 17,50 SEK 35,00

Saint Pierre-tomaten är en berömd kultursort från Frankrike och mycket populär i Italien.

Det är en rund tondo liscio typ (rund och len) som är perfekt till sallader och mycket annan.

En klassisk rund tomat som bör ingå i varje tomatodling!

Artikelnr. DBO 106/41
st

Saint Pierre-tomaten är en berömd kultursort från Frankrike och mycket populär i Italien. Det är en rund tondo liscio typ (rund och len) som är perfekt till sallader och mycket annan. En klassisk rund tomat som bör ingå i varje tomatodling!

Plantan blir mycket stor och frodig och mycket produktiv. Denna tomatsort är mycket eftertraktad på grönsaksmarknaderna i Frankrike tack vare sin goda och aromatiska smak. Saint Pierre-tomaten används huvudsakligen i sallader men passar också i tomatpajer och på en Bruschetta!

 

Ca 250 fröer per förpackning.

Hög sort som ska ha stöd och tjuvas.


Det finns två olika typer av tomater; indeterminate (obestämda eller högväxande) och determinate (bestämda eller busktomater). Determinate är sorter där höjd och antal tomater per planta är genetiskt programmerade. De har ett buskigt växsätt och sidoskotten behöver inte tas bort. Typiska sorter under denna grupp är körsbärstomater och datterotomater men även mindre plommontomater som Roma.Obestämda eller högväxande tomater växer konstant och deras frukter mognar över en lång period. De behöver stöd redan som småplantor. Att ta bort sidoskotten (tjuva) som växer mellan stammen och bladen är viktigt. Om det kommer skott upp från botten av plantan ska dessa också avlägsnas. Det är de större tomatsorterna som är obestämda och i denna grupp finns Costoluto, San Marzano, Cuore di Bue.

Såperiod: Februari-maj
Sådjup: 0,5-1 cm
Omplantering: När 3-4 riktiga tomatblad har utvecklas. Tomatplantorna ska ha stor plats och därför ska man använda så stora krukor som möjligt. Plantorna ska omplanteras så pass djupt att bara de första sticker upp. Sker odling direkt på friland ska det vara stort avstånd (20-30 cm) mellan varje planta.
Växtplats: Växthus eller trädgårdens eller balkongens soligaste och varmaste plats.
Skötsel: Vattningen ska alltid ske direkt i krukan, aldrig uppifrån över plantan. Ta bort de nedersta bladen på plantan. Det är vanligtvis dessa som först kan bli sjuka.
Samplantering: Tagetes med sina gula blommor har en positiv inverkan på tomatplantor.

Gräslök planterad intill tomatplantor hjälper mot bladlöss. Basilika planterade bredvid tomater gör att tomaterna smakar ännu bättre. Dill, persilja, mynta, sallad och gurka är andra bra växter att samplantera med tomater.

 

Kunder som har köpt denna produkt har också köpt