Web
Analytics Made Easy - StatCounter

Rea Slutsåld
Tomat Cuor di Bue - ekologiska fröer

Tomat Cuor di Bue - ekologiska fröer

Produkten är utsåld.

SEK 36,75 SEK 49,00


 

 

 

 

Kallas oxhjärtetomater på grund av formen. Italiensk kultursort och här är den äkta oxhjärtetomaten. Cuor di Bue är den ultimata salladstomaten och det är den man i Italien föredrar i olika sorters sallader. Sorten är mycket uppskattad för sin smak och sin gammaldags form. Det är den typiska tomaten i Piemonte och Ligurien. De skördas eller säljs när de fortfarande är gröna eller ljust rosa eftersom de då har den där syrligheten som gör att de passar så bra i sallad. Mogna Cuore di Bue används också i matlagningen.

Våra fröer kommer från ekologisk odling.

 

 


Artikelnr. ARC SAP212

 

 

 

 

Solanum lycopersicum

 

Cuore di Bue (Oxhjärtetomat/Oxheart) är italienarnas favorittomat i fräscha sommarsallader.

Tomaterna väger mellan 180-250 gr.

Cuor di Bue är den ultimata salladstomaten och det är den man i Italien föredrar i olika sorters sallader. Sorten är mycket uppskattad för sin smak och sin gammaldags form. Det är den typiska tomaten i Piemonte och Ligurien. De skördas eller säljs när de fortfarande är gröna eller ljust rosa eftersom de då har den där syrligheten som gör att de passar så bra i sallad. Mogna Cuore di Bue används också i matlagningen.

Bifftomat formad som ett stort hjärta. Cuore di Bue tomater har mörkt rött fruktkött med den där riktigt mustiga tomatsmaken. Denna sort odlar man överallt i Italien men den är kanske mest typisk för just Ligurien.

Oxhjärtetomater passar extremt bra till sallader och på sandwich och perfekt stor, röd och saftig till ex. en mozzarella caprese. Plantan blir stor och ska tjuvas. Tar ca. 70-80 dagar innan man kan skörda dessa härliga tomater. Vattna rikligt till en början men så snart tomaterna ser ut att börja mogna, ta det lugnt med vattningen och låt plantan stressas lite. Det ger en extra god smak på tomaterna då.

 
Det finns två olika typer av tomater; indeterminate (obestämda eller högväxande) och determinate (bestämda eller busktomater). Determinate är sorter där höjd och antal tomater per planta är genetiskt programmerade. De har ett buskigt växsätt och sidoskotten behöver inte tas bort. Typiska sorter under denna grupp är körsbärstomater och datterotomater men även mindre plommontomater som Roma.
Obestämda eller högväxande tomater växer konstant och deras frukter mognar över en lång period. De behöver stöd redan som småplantor. Att ta bort sidoskotten (tjuva) som växer mellan stammen och bladen är viktigt. Om det kommer skott upp från botten av plantan ska dessa också avlägsnas. Det är de större tomatsorterna som är obestämda och i denna grupp finns Costoluto, San Marzano, Cuore di Bue.


Såperiod: Februari-maj
Sådjup: 0,5-1 cm
Omplantering: När 3-4 riktiga tomatblad har utvecklas. Tomatplantorna ska ha stor plats och därför ska man använda så stora krukor som möjligt. Plantorna ska omplanteras så pass djupt att bara de första sticker upp. Sker odling direkt på friland ska det vara stort avstånd (20-30 cm) mellan varje planta.
Växtplats: Växthus eller trädgårdens eller balkongens soligaste och varmaste plats.
Skötsel: Vattningen ska alltid ske direkt i krukan, aldrig uppifrån över plantan. Ta bort de nedersta bladen på plantan. Det är vanligtvis dessa som först kan bli sjuka.
Samplantering: Tagetes med sina gula blommor har en positiv inverkan på tomatplantor. Gräslök planterad intill tomatplantor hjälper mot bladlöss. Basilika planterade bredvid tomater gör att tomaterna smakar ännu bättre. Dill, persilja, mynta, sallad och gurka är andra bra växter att samplantera med tomater.


Gör en god sallad med Cuore di bue tomater. Sallatsfröer finns här.  

 

Produktens taggar

Det finns inga taggar i registret.

Mina taggar

Kunder som har köpt denna produkt har också köpt