Web
Analytics Made Easy - StatCounter

Tomat San Marzano 2

Tomat San Marzano 2

SEK 39,00

San Marzano tomater är legendariska. De avlånga knallröda tomaterna med massor av fruktkött är de allra bästa till matlagning och en av de klassiska sorterna till pizzasåser och andra tomatsås. Enkel att odla och trivs allra bäst i växthus.

 

I VÅRA JÄTTEFÖRPACKNINGAR FINNS DET CA 300 FRÖER. JÄMFÖR KVANTITERNA MED ANDRA FRÖFIRMOR!

Artikelnr. VXO 106/16
st

Lycopersicon esculentum


Tomaten för konservering och pastasåser

San Marzano är den överlägsna pastatomaten och den som italienarna älskar i pastasåser. Och det förstår vi, en godare tomat till pastasåser och passata finns inte.San Marzano är en mycket speciell tomat. Den är nästan flaskformad, längre och lite mer oregelbunden i formen än en vanlig plommontomat. Den har mycket fruktkött och få kärnor.

Ca. 300 fröer per förpackning.

 

San Marzano tomaten finns med i Slow Foods Ark of Taste. Katalogen över utrotningshotade sorter. Klicka på länken här

och läs mer om varför.


Har du en mixer gör du lätt egen San Marzano tomatpuré.

1 kg Pomodoro San Marzano
2 gula normalstora lökar
1 msk olivolja
salt och svartpeppar
Färska basilika - gärna Bolloso Napoletano

Fräs den hackade löken i olivoljan på svag värme. Får inte ta färg! Låt kallna.
Skär tomaterna i stor klyftor och lägg i mixerna. Smaksätt med salt och peppar
och strimlade basilikablad. Häll upp i förpackningar och frys dem.

San Marzano sås

1/2 kg Pomodoro San Marzano
1 gul lök
1 msk olja
1 tsk havssalt
2 tsk råsocker (kan uteslutas)
2 msk tomatpuré (se föregående recept)
strimlade basilika blad efter smak
1 dl vatten

Skär San Marzano i små bitar och hacka löken.

Lägg allt i en gryta och koka såsen under lock i ca 30 minuter.

 


 

 

 

 

 

 

Kunder som har köpt denna produkt har också köpt