Web
Analytics Made Easy - StatCounter

Rea Slutsåld
Tomat Glacier - biodynamiska fröer

Tomat Glacier - biodynamiska fröer

Produkten är utsåld.

SEK 36,75 SEK 49,00

Tomat som kommer från Sverige - finns det? Ja, det finns!

Glacier är en låg busktomat med förvånande söta frukter. En tidig sort som även passar att odlas på en balkong eller utplats.

Artikelnr. SATto24

 

 

 

 

Lycopersicon lycopersicum

Tomat som kommer från Sverige - finns det? Ja, det finns!

Glacier är en låg busktomat med förvånande söta frukter. En tidig sort som även passar att odlas på en balkong eller utplats.

Behöver ej tjuvas.

Frukterna blir ca 6-7 cm i diameter med en vikt på ca 80 gram.

 

Det finns två olika typer av tomater; indeterminate (obestämda eller högväxande) och determinate (bestämda eller busktomater). Determinate är sorter där höjd och antal tomater per planta är genetiskt programmerade. De har ett buskigt växsätt och sidoskotten behöver inte tas bort. Typiska sorter under denna grupp är körsbärstomater och vissa datterotomater men även mindre plommontomater som Roma.
Obestämda eller högväxande tomater växer konstant och deras frukter mognar över en lång period. De behöver stöd redan som småplantor. Att ta bort sidoskotten (tjuva) som växer mellan stammen och bladen är viktigt. Om det kommer skott upp från botten av plantan ska dessa också avlägsnas. Det är de större tomatsorterna som är obestämda och i denna grupp finns Costoluto, San Marzano, Cuore di Bue.


Såperiod: Februari-maj
Sådjup: 0,5-1 cm
Omplantering: När 3-4 riktiga tomatblad har utvecklas. Tomatplantorna ska ha stor plats och därför ska man använda så stora krukor som möjligt. Plantorna ska omplanteras så pass djupt att bara de första sticker upp. Sker odling direkt på friland ska det vara stort avstånd (20-30 cm) mellan varje planta.
Växtplats: Växthus eller trädgårdens eller balkongens soligaste och varmaste plats.
Skötsel: Vattningen ska alltid ske direkt i krukan, aldrig uppifrån över plantan. Ta bort de nedersta bladen på plantan. Det är vanligtvis dessa som först kan bli sjuka.
Samplantering: Tagetes med sina gula blommor har en positiv inverkan på tomatplantor. Gräslök planterad intill tomatplantor hjälper mot bladlöss. Basilika planterade bredvid tomater gör att tomaterna smakar ännu bättre. Dill, persilja, mynta, sallad och gurka är andra bra växter att samplantera med tomater.

 

 

 

Kunder som har köpt denna produkt har också köpt