Web
Analytics Made Easy - StatCounter

Rea Slutsåld
Tomat Dentato de Bührer-Keel

Tomat Dentato de Bührer-Keel

Produkten är utsåld.

SEK 36,75 SEK 49,00

Artikelnr. SATto80

 

 

 

 

 

Tomat Dentato Bührer-Keel påminner om våra välkända costoluto-tomater men dessa ser har mer uttalade klyftor. Lätt att skära upp i klyftor till sallader och annat!
 

Räknas som en bifftomat med mycket frukkött och knappt någon vätska. Färgen är rosaröd och inuti finns det olika segment. Frukterna kan bli ganska stora.

Storlek på tomaterna ca 6x8 cm och vikten ca 110 gram styck. Hög sort som ska ha stöd och tjuvas.

Prova en bevarandesort från vår nya producent i Schweiz! Fröer kommer från ekologisk odling. 

 

Ca. 25 fröer per förpackning.

 

 

Det finns två olika typer av tomater; indeterminate (obestämda eller högväxande) och determinate (bestämda eller busktomater). Determinate är sorter där höjd och antal tomater per planta är genetiskt programmerade. De har ett buskigt växsätt och sidoskotten behöver inte tas bort. Typiska sorter under denna grupp är körsbärstomater och datterotomater men även mindre plommontomater som Roma.


Obestämda eller högväxande tomater växer konstant och deras frukter mognar över en lång period. De behöver stöd redan som småplantor. Att ta bort sidoskotten (tjuva) som växer mellan stammen och bladen är viktigt. Om det kommer skott upp från botten av plantan ska dessa också avlägsnas. Det är de större tomatsorterna som är obestämda och i denna grupp finns Costoluto, San Marzano, Cuore di Bue.

Såperiod: Februari-maj
Sådjup: 0,5-1 cm
Omplantering: När 3-4 riktiga tomatblad har utvecklas. Tomatplantorna ska ha stor plats och därför ska man använda så stora krukor som möjligt. Plantorna ska omplanteras så pass djupt att bara de första sticker upp. Sker odling direkt på friland ska det vara stort avstånd (20-30 cm) mellan varje planta.
Växtplats: Växthus eller trädgårdens eller balkongens soligaste och varmaste plats.
Skötsel: Vattningen ska alltid ske direkt i krukan, aldrig uppifrån över plantan. Ta bort de nedersta bladen på plantan. Det är vanligtvis dessa som först kan bli sjuka.
Samplantering: Tagetes med sina gula blommor har en positiv inverkan på tomatplantor.

Gräslök planterad intill tomatplantor hjälper mot bladlöss. Basilika planterade bredvid tomater gör att tomaterna smakar ännu bättre. Dill, persilja, mynta, sallad och gurka är andra bra växter att samplantera med tomater.


 

 

 

Kunder som har köpt denna produkt har också köpt