Web
Analytics Made Easy - StatCounter

Tomat Ciliegia Regina (Apulien)

Tomat Ciliegia Regina (Apulien)

SEK 49,00

Gourmetgarage har störst sortiment av fröer till Italiens hållbara tomater!  Nu utökar vi vårt vintertomatsortiment med pomodoro Regina. Apuliens berömda "ramasole" tomater. Regina tomaterna är extremt hållbara runda tomater som man traditionellt hänger upp i en "ramasole" - rami di sole. De hänger i stora klasar utanför husen i Apulien för att möta vintern. Nu kan även du odla dessa berömda tomater med fröer från Gourmetgarage! Vi har odlat Regina i våra odlingar sommar 2018 och de har odlats både på friland och i växthus. En fantastiskt produktiv tomatspecialitet!

Artikelnr. FF PM017
st

Regina tomaterna är extremt hållbara, runda tomater som man traditionellt hänger upp i en "ramasole" - rami di sole. De hänger i stora klasar utanför husen i Apulien för att möta vintern. Odla du också pomodoro Regina med fröer från Gourmetgarage.

Tomat Regina odlas traditionellt tillsammans med bomullsplantor. En rad tomater och en rad bomullsplantor. Tidigare var bomullen viktig för lokalbefolkningen och av dessa producerade man lakan, handdukar, dukar och kläder. När sedan man kunde få billiga bomullskläder etc från utlandet förlorade plantorna sin funktion men man behövde fortfarande bomullstråd till sina tomat ramasole vilket har gjort att bomull fortfarande odlas i området. Så man började samodla tomat och bomull. "Solbären" bevaras perfekt fram till slutet av vintern. 

Tomat Regina är en typisk tomat från Apulien som odlas huvudsakligen längs kusten i kommunen Fasano. I Apulien är detta en av de sorter som odlas med min. av bevattningvatten och här längs kusten kan man utnyttja bräckt vatten istället. Havsvattnet gör att tomaten får en syrlig smak och den är lämplig för långvarig förvaring.

 

En stor del av skörden äter man färsk medan en annan del först förvaras i stora trälådor på en sval plats innan de sedan i början av september hängs upp i de stora klasarna för att sedan förvaras svalt och luftigt och kan klara sig "färska" ända till april/maj.


De mogna tomaterna har en medelvikt på ca 15-20 gram, har en rund form. Detta är en mycket produktiv sort.

Regina är en låg tomat och behöver inte tjuvas.

 

Kuriosa: Förr i tiden var det prestige att ha så många ramasole hängande utanför sitt hus.Ju fler desto mer

välbärgad var man.

 

Kontakta oss på info@gourmetgarage.se för pressbild i 300 dpi. 

 

OBS!! Ca 300 fröer per förpackning.
Här de berömda tomaterna från Torre Canne i just Apulien.

 

 

 


 

 

Kunder som har köpt denna produkt har också köpt