Web
Analytics Made Easy - StatCounter

Slutsåld
Piennolotomat Napoletana

Piennolotomat Napoletana

Produkten är utsåld.

SEK 30,00

Köp fröer till klassiska piennolotomater hos oss! De är fantastiska tomater till alla syditalienska maträtter. De passar bäst i matlagning men den brukar även användas på en rykande het grillad focaccia när de är nyskördade. Då ska man först grilla en lantbrödskiva, ringla över olivolja, gnida in vitlök (se vårt vitlökssortiment) och sedan pressa ner nyskördade piennolotomaten så att saften riktigt tränger in i brödet. Lite flingsalt över så är det en fullständigt njutning.

Artikelnr. GG3260

Gourmetgarage har specialicerat sig på att erbjuda fröer till syditaliens hållbara tomatsorter och detta är klassikern. Den röda piennolotomaten från Kampanien. Den hängs traditionellt upp i en stor klase - en piennolo - som man sedan hänger luftigt och lite svalt för att ha så färska tomater som möjligt under vintermånaderna. 

 

Stora mustiga hållbara "da serbo" tomater som man traditionellt hänger upp i en stor härlig klase (piennolo) och använder långt in på hösten som färska, främst då i Napolis berömda tomatsåser eller i pizzasåser!

 

Piennolotomater

 

Köp fröer till klassiska piennolotomater hos oss! De är fantastiska tomater till alla syditalienska maträtter. De passar bäst i matlagning men den brukar även användas på en rykande het grillad focaccia när de är nyskördade. Då ska man först grilla en lantbrödskiva, ringla över olivolja, gnida in vitlök (se vårt vitlökssortiment) och sedan pressa ner nyskördade piennolotomaten

så att saften riktigt tränger in i brödet. Lite flingsalt över så är det en fullständigt njutning.

 

Såperiod: februari-april.

Halvhög planta som inte behöver tjuvas. Frukterna väger ca 25-30 gr styck. Här piennoloplanta i våra egna odlingar.

 

Läs mer om Italiens tomatkultur och inte minst om piennolo-tomaterna som odlas längs Vesuvius sluttningar i boken

Från Italien till din köksträdgård . Köp den här.

Tomatodlingsanvisningar finns här./Resources/Files/Odlingsanvisning_Tomat.pdf

 

Ca 10 fröer per förpackning.

 

Kunder som har köpt denna produkt har också köpt