Web
Analytics Made Easy - StatCounter

Slutsåld
Sparrisfröer Argenteuil

Sparrisfröer Argenteuil

Produkten är utsåld.

SEK 39,00

Ännu en kultursort i vår sortiment! Sparris Argenteuil är en fransk kultursort från just Argenteuil som ligger ca 1,5 mil nordväst om Paris.

Artikelnr. SEMI 010M

Asparagus officinalis

Fransk kultursort från Argenteuil 1,5 mil nordväxt om Paris.

 

Argentuil var tidigare ett mycket stort sparrisodlingsområde där flera tusen människor arbetade med sparris. Sparris från Argentuil listades redan i slutet av 1800-talet av Vilmorin-Andrieux. Det finns 3 olika varianter av sparris från Argenteuil, en tidig, en mellansen och och en sen sort.

 

Sparris Argenteuil finns med i Slow Foods Ark of Taste. Klicka här för att läsa mer om denna kultursort. Sparris Argenteuil.

 

Sparris från Argenteuil är mycket uppskattad för sina tjocka, lite rosalila sparris och smaken är fantastisk. Denna sort är den tidiga sorten som skjuter sina skott tidigare än andra sorter.

I Frankrike är denna sort som traditionellt används till vit sparris dvs blekt sparris. Man bleker enkelt genom att höja jord över skotten så snart det börjar visa sig från "underjorden".

Skörda inte under de första två åren efter sådd. I det tredje året skördar från mitten av april och ca 6 veckor framåt. Välj skott som är tjockare än en penna. Skär med en mycket vass kniv ca 2,5 cm under jorden.

 

Sparris gillar att samodlas med persilja och basilika men även tomat.

 

Ca 100 fröer per förpackning.

 

 

 

 

 

Kunder som har köpt denna produkt har också köpt