Brassica oleracea bullata capitata sabauda
Savoykålen härstammar ursprungligen från Savojen i de franska Alperna i regionen Auvergne-Rhône-Alpes.Den är generellt mer tålig än övriga kålväxter och klarar även frostgrader. Det finns både sommarsavoykål och vintersavoykål och denna sort från Napoli kan förkultiveras redan från februari.
Savoykål har lösa, skrynkliga gröna blad och odlas främst i den norra delen av Italien men är har vi en syditaliensk savoykål från Napoli och vår producent på plats där! Den är mycket uppskattad för sin milda och delikata smak och speciellt för att det är en sån tidig savoykål. Såperioden är från februari till juli. Sensommarsådd för skörd på höst och vinter. Odla en savoykål från Napoli i år!
Cavolo verza di Napoli är en tidig sort som är klar för skörd 75-80 dagar efter omplantering. Kålen har en kort stjälk med fina gröna buckliga blad.
Förkultivering från februari till juli.
Omplantering när plantorna är ca 20 cm höga.
Utplantering ca 30 cm mellan varje planta och ca 60 cm i radavstånd.