Web
Analytics Made Easy - StatCounter

Slutsåld
Isop Hyssopus officinalis L.

Isop Hyssopus officinalis L.

Produkten är utsåld.

SEK 40,00


Isop är flerårig, kanske inte så kulinarisk som andra kryddväxter, smaken är ganska stark och lite bitter. I Italien hör inte isop till de mest använda aromatiska örterna men man använder blommor och blad i olika sallader, vissa såser (för lite mustigare stekar), fyllningar, fet fisk etc. Isop används även i olika likörer och från bladen destillerar man en essens som används i parfymer. Blad och blommorna används även i olika örttéer tillsammans med andra örter. Årets isopfröer kommer från vår nya engelska leverantör.

 

 

 


Artikelnr. SD1831

Isop med sina vackra blålila blommor är en aromatisk ört som är lite bortglömd. Det är synd för det är verkligen en vacker örtagårdsväxt med de allra vackraste små blålila blommor. Och inte minst - bin. humlor och fjärilar äääälskar blommorna!

 

Traditionellt brukar man plantera isop som en väldoftande häck runt örtagården tack vare sitt lite kompakta växtsätt och det är en idé att ta efter.

Isop ingår i Franchis medicinalväxtsortiment, le officinali. Isop är flerårig, kanske inte så kulinarisk som andra kryddväxter, smaken är ganska stark och lite bitter. I Italien hör inte isop till de mest använda aromatiska örterna men man använder blommor och blad i olika sallader, vissa såser (för lite mustigare stekar), fyllningar, fet fisk etc. Isop används även i olika likörer och från bladen destillerar man en essens som används i parfymer. Blad och blommorna används även i olika örttéer tillsammans med andra örter.

Visste du att isop är en av de 130 (!) örter som ingår i Chartreuse?

Isop räknas som medicinalväxt eftersom den har egenskaper som är bra för matsmältningen och egenskaper som gör att isop hjälper om man har ont i halsen eller är förkyld.Isop är en riktigt klassisk örtagårdsväxt och är fin att ha som kantväxt i kryddträdgården.

Den blir inte så hög, kanske upp till 50 cm. Blommorna är rosa, blåa och ibland vita. I vårt italienska sortiment är de blålila. Odlas direkt på friland så snart frosten är över. Trivs på solig plats.

Användning: Färsk isop används används i olika aromatiska smaktillsatser och torkade blommorna används i olika örtteer.

Ca. 175 fröer per förpackning.

 

 

Produktens taggar

Det finns inga taggar i registret.

Mina taggar

Kunder som har köpt denna produkt har också köpt