Web
Analytics Made Easy - StatCounter

Slutsåld
Tomat Red Pear (Pera)

Tomat Red Pear (Pera)

Produkten är utsåld.

SEK 30,00

Stor, kraftig och frodig planta som producerar massor av dessa underbara päronformade tomater! En hög sort som ska tjuvas och ha stöd. Maffiga, mustiga tomater att avnjuta i sommar!

Artikelnr. GG107107

Red Pear tomaten ingår i Chefs Market sortiment. Vi har själv odlat Red Pear tomaten och det blir en stor, kraftig och frodig planta som producerar massor av dessa underbara päronformade tomater. Vi har smakat den - underbar konsistens och smak!

Denna tomat passar dels på sandwich (täcker hela!) men passar också att fyllas med olika läckra ingredienser och sen bakas i ugn. En tomat vi verkligen rekommenderar. Red Pear tomaterna är stora, robusta och mycket matiga.Skär du dessa mitt itu så är det bara fruktkött, knappt några kärnor men en mycket saftig,

Ca. 20 fröer per förpackning.

Odlingsanvisningar och tips.
Det finns två olika typer av tomater; indeterminate (obestämda eller högväxande) och determinate (bestämda eller busktomater). Determinate är sorter där höjd och antal tomater per planta är genetiskt programmerade. De har ett buskigt växsätt och sidoskotten behöver inte tas bort. Typiska sorter under denna grupp är körsbärstomater och datterotomater men även mindre plommontomater som Roma.
Obestämda eller högväxande tomater växer konstant och deras frukter mognar över en lång period. De behöver stöd redan som småplantor. Att ta bort sidoskotten (tjuva) som växer mellan stammen och bladen är viktigt. Om det kommer skott upp från botten av plantan ska dessa också avlägsnas. Det är de större tomatsorterna som är obestämda och i denna grupp finns Costoluto, San Marzano, Cuore di Bue.

Såperiod: Februari-maj

Sådjup: 0,5-1 cm

Omplantering: När 3-4 riktiga tomatblad har utvecklas. Tomatplantorna ska ha stor plats och därför ska man använda så stora krukor som möjligt. Plantorna ska omplanteras så pass djupt att bara de första sticker upp. Sker odling direkt på friland ska det vara stort avstånd (20-30 cm) mellan varje planta.


Växtplats: Växthus eller trädgårdens eller balkongens soligaste och varmaste plats.


Skötsel: Vattningen ska alltid ske direkt i krukan, aldrig uppifrån över plantan. Ta bort de nedersta bladen på plantan. Det är vanligtvis dessa som först kan bli sjuka.


Samplantering: Tagetes med sina gula blommor har en positiv inverkan på tomatplantor. Gräslök planterad intill tomatplantor hjälper mot bladlöss. Basilika planterade bredvid tomater gör att tomaterna smakar ännu bättre. Dill, persilja, mynta, sallad och gurka är andra bra växter att samplantera med tomater.

Kunder som har köpt denna produkt har också köpt