Web
Analytics Made Easy - StatCounter

Slutsåld
Svartkål Nero di Toscana - ekologiska fröer

Svartkål Nero di Toscana - ekologiska fröer

Produkten är utsåld.

SEK 45,00

Artikelnr. ARC

Brassica Oleracea L.

Det var inte så länge sedan svartkålen från Toscana var tämligen okänd även utanför Toscanas gränser och när vi började arbeta med italienska grönsakssorter för 15 år sedan var svartkålen fortfarande en okänd grönsak här i Sverige. Men nu har svartkålen vandrat in även i våra svenska köksträdgårdar och kök i stor stil.

Denna sort är en mycket regional sort som odlas i området kring Florens och Arrezzo och finns att hitta på marknaderna där mellan oktober och  mars. Nero di Toscana anses vara den allra bästa sorten enligt erkända kockar över hela världen.

Svartkålen från Toscana har mörkt gröna nästan svarta blad som blir ännu mörkare efter tillagning. Smaken är söt och lite nötaktig och de kan serveras råa i sallader, sauterad eller i soppor och grytor.

Nero di Toscana är huvudingrediensen i den florentinska nationalrätten Ribolitta Toscana och är sprängfylld med vitaminer och mineraler.

Den utvecklar mer smak när den växer så skörda blad som är ca 20 cm. Nero di Toscana är mycket köldtålig och man sår direkt på växtplatsen med 20-30 cm mellanrum och tunnar ut vid behov.

Kunder som har köpt denna produkt har också köpt