Web
Analytics Made Easy - StatCounter

Peperone Friggitello

Peperone Friggitello

SEK 39,00

Artikelnr. DBO 97/101
st

(CAPSICUM ANNUUM L.)

Kultursort från södra Italien

Tycker du att pimientos de Padron (Padrones) är för starka? Då ska du odla Friggitelli! Denna söta och aromatiska peperone är italienarnas svar på Padrones. Den används på samma sätt och steks i olivolja och serveras med salt. Man brukar även fylla dem med läckerheter och grilla i ugn.

Även kallad Friariello eller Napoletano. Friggitello är mycket älskad italiensk gammal sort från Neapel som är uppskattad över hela Italien. Används färska i sallader, stekta i olivolja, som smaksättare eller som inlagda. Plantan är frodig och buskig och producerar många mellanstora lite konformade frukter som blir röda när de är fullmogna. Oftast skördas de gröna.

Denna söta peperone har faktiskt en gammal historia. Sorten ska enligt källor ha introducerats av franska munkar som kom till Italien för att bygga ett par kloster i Neapelområdet. Det först klostret uppfördes vid Sarno floden och här började man odla och bruka jorden. Man blandade traditionella sorter med nya franska. Vissa av sorterna blev snabbt populära hos lokalbefolkningen och gjordes till italienska. Så denna sort härstammar från Neapel och därmed basta! 

Kunder som har köpt denna produkt har också köpt