TOMATSÅSENS DAG! På onsdag 9/3 är det Tomatsåsens dag och det kommer vi att fira med kanonpriser på våra olika San Marzano tomater! De allra bästa för just tomatsås
Tomatås
Koka upp vatten, pricka tomaterna med en gaffel och lägg i det kokande vattnet. Låt koka några minuter tills skalet släpper. Låt svalna. Dra av skalet, ta bort ev kärnor och skär tomaten i bitar. Mjukstek finhackad lök och vitlök i olivolja och tillsätt de hackade tomaterna, en skvätt vitt vin, tomatpuré (ev chili om man önskar lite hetta), lite socker, salt och peppar och koka ihop cirka 30 minuter. Späd med lite vatten om såsen blir för tjock. Innan servering tillsätt färsk basilika, gärna storbladig Bolloso Napoletano och snåla inte! Lägg i pastan i tomatsåsen och rör runt. Servera med riven parmesan, färska basilikablad och ringla över fin olivolja och ta några några extra drag med pepparkvarnen.
Vi visar ditt namn och kommentar offentligt på vår webbplats. Din e-post garanterar att den som skrev inlägget kan kontakta dig. Vi lovar att skydda dina personuppgifter.