Web
Analytics Made Easy - StatCounter

Nytt samarbete med fröproducent i Chioggia

Skapad den under Odlingstips, Frötrender

NYTT FRÖSAMARBETE

 

Jag är stolt att kunna presentera ett nytt samarbetsprojekt med Smarties Bio i Chioggia i norra delen av Italien. Ett ungt företag med 2 killar som inriktiat sig på att bevara gamla typiska sorter från regionen Veneto. De är först och främst specialiserade på radicchio och har en mängd frösorter jag kommer att introducera. Alla frösorter är odlade och skördade av Smarties Bio. År 2022 kommer vi att bli certifierade för att kunna sälja ekologiska fröer och då kommer vi även att inrikta oss på deras ekologiska fröer.

 

Vinterodling

 

När man pratat om vinterodling här i Sverige har man tidigare glömt bort helt att norra Italiens vintersorter och detta vill jag ändra på igen. IGEN! Jag har provat många gånger men jag hoppas att radicchioodlingen kan nå en bredare odlingspublik i och med detta nya samarbete. Dessutom att kunna erbjuda "insyn" i fröarbetet och att ni som kunder får veta vem som odlat och skördat just era fröer.

 

Läs mer om Smarties Bio här. 

 

Är du yrkesodlare och vill ha större förpackning och är du ekologisk yrkesodlare är du välkommen att kontakta mig på info@gourmetgarage.se för större förpackningar.

 


Ingen kommentar / Inga kommentarer
Skriv din kommentar