Web
Analytics Made Easy - StatCounter

Frötrender - Radicchio - Italiens vintergrönsaker

Skapad den under Odlingstips, Frötrender

Frötrender - Radicchio - Italiens vintergrönsaker
Nytt år! Förra decenniet lärde vi oss att älska kål i alla dess former och ex. svartkålen från Toscana finns nu i nästan varenda köksträdgård och grönsaksdisk. En kål som jag innan jag började med arbeta italienska grönsaker aldrig hört talas om tidigare. Vi lärde oss av italienarna och odlade hållbara tomatsorter och hängde upp i tak och fönster och våra sorter Ponderosa och Vesuvio giallo (som nu heter Peardrops) blev symboler för hållbar livsstil och självhushållning. I detta nya decennium tror jag att vi mer och mer kommer att odla Italiens vintergrönsaker som de olika radicchio- och cicoria catalogna sorterna. Jag ser redan nu en tendens bland unga marknadsbönder i USA som är långt före oss och som odlar till restauranger året runt. Jag ser fantastiska bilder av nyskördade olika raddichiosorter från odlare i USA i mitt instagramflöde just nu och det nya decenniet tror jag blir vintergrönsakernas årtionde. Här i Köpenhamn ser grönsaksmarknaden på Torvehallerne ut som vilken italiensk marknad som helst där man köpa italiensk puntarelle, Castelfranco och Treviso tardiva radicchio. Detta nya decennium tror jag blir ett radicchio-decennium. I år är en av våra nyheter radicchio Isontina som även är känd som rosen från Gorizia och den kommer in på lager här i januari.
 
 

Ingen kommentar / Inga kommentarer
Skriv din kommentar