Web
Analytics Made Easy - StatCounter

Gastrobontaik

skapad den

Vad är Gastrobotanik?

Gastrobotanik är en fortsättning på mitt varumärke gourmetodling®. Det är att undersöka nya sorter och inte minst att odla och bevara gamla sorter så att de inte försvinner. Först och främst handlar odlingen om att odla för att använda de olika grönsakerna i sin matlagning men i gastrobotaniken undersöker man även de glömda delarna, sådana delar som vi idag inte använder så mycket. 

Förenar odling och gastronomi

Man kan säga att man förenar odling och gastronomi så att man får ett helt koncept. Här undersöker man hur man bäst får fram smaken på de olika grönsakerna och hur man bäst använder dem i matlagningen. Och det viktigaste är att odla och bevara gamla genuina sorter som är så viktigt för gastronomin.

Lära sig om andra länders gröna matkultur och gastronomi genom sin odling

Jag brukar säga Är det inte fantastiskt att vi kan odla de grönsaker som är en del av ett annat lands matkultur?

 

För hur roligt är det egentligen att odla en "tidig och produktiv sort" när det finns grönsaker med en historia bakom sig. Så har min odling alltid varit. Jag vill lära mig allt jag kan om grönsaker och kryddväxterna jag odlar. Det ger odlandet en helt ny dimension. Och det är detta om även ingår i varumärket Gastrobotanik.

 


Kommentar(er) 2

 • Anna Åkerman
  Anna Åkerman

  Hej Mia! Tack för din kommentar! Välkommen :) Trevlig helg! Hälsar Anna

  Svar

 • Mia
  Mia

  Wow, vilket grymt initiativ. Jag såg att Row 7 Seed Company i USA gör något liknande och tyckte det var så synd att de var så långt borta, men nu har jag ju hittat dig! Jag kommer följa allt du skriver om detta. /Mia

  Svar

Skriv din kommentar